Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Bizarr netes tippek a fogyáshoz

Van egy pont, amikor már nem vigasztaljuk magunkat azzal, hogy a tricepszen megtelepedett háj, csak „laza izom”, vagy, hogy az úszógumi majd „elmúlik”. Van egy pont, amikor nem csak várjuk a csodát, hanem tenni is akarunk érte, ha más nem, legalább böngészünk a neten és faggatjuk a Google-t. Mi is hasonlóképpen jártunk el, mert kíváncsiak voltunk, hogy milyen ötleteket osztanak meg egymással a fogyni vágyók. Vajon ezek a tippek valóban működnek?

egeszsegugyelet-erdekessegek-bizarr-fogyas-nagy2

Ne nézd olyan sokat a TV-ét

Ez az ötlet azt a nevet is kaphatná, hogy ne egyél, miközben mást csinálsz, avagy ne csinálj mást, miközben eszel. Ha, ugyanis falatozás közben másra összpontosul a figyelmünk, hajlamosak vagyunk többet „csipegetni”. Ugyanakkor már eleve azzal több kalóriát égethet el a mai kor embere, ha nem ül annyit (még otthon is), hiszen éppen eleget ülünk a monitor előtt, a dugóban, a buszon stb. A fénydoboz előtt ücsörgés helyett válaszd inkább a sétát, sportolj, kirándulj, olvass…

Lásd magad, miközben eszel

Erre a legegyszerűbb megoldás, ha tükröt teszel az étkezőbe. Szakemberek szerint ugyanis, ha látjuk magunkat, miközben eszünk, mértékletesebbek leszünk. Ennek elsősorban az lehet az oka, hogy a tükörképünk emlékeztet arra, hogy valójában csinosabbak szeretnénk lenni, és ehhez kevesebbet kell enni.

Fogyj a kék színnel

És, ha már a vizualitásnál tartunk, akkor bizarr listánkat tovább növelhetjük egy 2006-os kutatással, ami Dr. Val Jones nevét dicséri. A kísérlet eredményeképpen az derült ki, hogy, azok, akik kéken megvilágított szobában étkeztek, 33%-kal kevesebb ételt fogyasztottak, mint azok, akik nem kék helyiségben ettek.

Ne a szádat, hanem az orrodat fogd be

Tény, hogy az étvágyat az ínycsiklandozó illatok is generálják. Ebből kifolyólag, néhányan, arra a következtetésre jutottak, hogy kevesebb ételt kívánunk meg és fogyasztunk el, ha nem érezzük azok illatát. Persze van a nézetnek ellentábora is, akik szerint a szaglás segíthet abban is, hogy bizonyos ételeket képesek legyünk hanyagolni. Az igazság azonban egyik nézettől sem vitatható el teljesen, mivel valóban előfordul, hogy főzés közben az ember eltelik az illatokkal és már nem is akar enni az ételből, de olyan is van, akinek az illatok indítják be az étvágyát.

egeszsegugyelet-erdekessegek-bizarr-fogyas-nagy

Evéshez használd a „gyengébb” kezed

Egy másik kísérlet arra az eredményre jutott, hogy a bal kezesek jobb kézzel, a jobb kezesek pedig bal kézzel 30%-kal esznek kevesebbet, mintha a domináns kezüket használnák az étkezéshez.

Melegen ajánlott

Van, akik szerint a hideg víz helyett meleg vizet kellene fogyasztanunk az étkezéseink előtt, mert ennek hatására kevesebb étellel is beérnénk.

Csökkentsd az étvágyad

Ennek kiváló módja, ha zsályát fogyasztasz. A gyógynövény levelei krómot tartalmaznak, ami segít az éhségérzet szabályzásában.

Lakj jól a látvánnyal

Vannak, akik arra esküsznek, hogy a látvánnyal is jól lehet lakni, ehhez nem kell mást tenned, mint képeket böngészned különböző ételekről.

Ne takargasd magad

Egy másik nézet szerint a bő ruha csak arra jó, hogy elleplezze előtted is a zsírpárnákat, csak illúzió. Éppen ezért, ha fogyni szeretnél, viselj olyan ruhákat, amikben jól látod az alakod, így nem es(z)el kísértésbe.

Van egy pont, amikor nem találunk vigaszt az interneten, és a Google se felel jól a kérdéseinkre. Ilyenkor érdemes a tükör elé állni, átgondolni, mit csinálhatnánk jobban, máshogy. Életmódot váltani, sportolni… Ezt a lépést sohasem késő megtenni. Jól érzed magad a bőrödben? Ha nem, akkor lépj most.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A tartós fogyás kulcsa

Egy alapvető túlélési ösztönből fakadó tápanyag-raktározási mechanizmus miatt, a rövid koplalások után a szervezet hamar visszaépíti a leadott kalóriákat. Különböző napos, vagy hetes diétákkal ideiglenesen meg lehet szabadulni kilóktól, de, hogy mi a tartós siker kulcsa, arra egy kutatás jött rá.

Vélemény, hozzászólás?