Az, hogy mit, mikor és milyen formában fogyasztunk el, szintén kulcsszereppel bír az egészséges öregedés során. Sőt, a megfelelő ételeknek és italoknak, táplálékoknak köszönhetően, akár tovább is élhetünk! Tudd meg te is, mik a hosszabb élet titkának „összetevői”. Brokkoli, szőlő, saláta Ma már tudományosan is alátámasztott, vitathatatlan tény, miszerint a ...
Olvass tovább »6 gyümölcs és zöldség, amiket nem szabadna meghámoznod
A gyümölcsök, zöldségek színes héja, a külső rész a leginkább koncentrált forrása lehet a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, és antioxidánsoknak, ezért inkább most tedd le a hámozót. Ez azért nem azt jelenti, hogy az összes tápanyag a héjban található egyedül, ha például a paradicsom héját leszedjük, nem sokat veszít a jótékony ...
Olvass tovább »Döbbenetes hírek az alma “erejéről”!
Naponta egy alma valóban távol tartja az orvost, sőt a korai elhalálozás kockázatát is 35%-kal csökkenti! Napi egy alma elfogyasztása csökkenti a korai elhalálozás kockázatát 35 százalékkal. – Jelent meg egy friss tanulmányban. Az University of Western Australia kutatói nyugdíjas korú hölgyeket vizsgáltak 15 éven keresztül. Mind a 1456 résztvevővel ...
Olvass tovább »5 tipp, hogyan teheted a kávét a szépségápolás részévé
A kávénak reggelente szinte hatalma van felettünk. Egy csésze ebből a gőzölgő nedűből, és az éberség kortyonként visszatér a testünkbe. Kevesen gondolnák, hogy a bőrünkkel és a hajunkkal is csodákra képes. A kávébab koffeinben és polifenolokban gazdag, és erős antioxidáns hatással bír. Nem csak fogyasztva, de helyileg alkalmazva is jótékony. Hatására ...
Olvass tovább »Néhány dolog, amit még nem tudtál a cékláról
A cékla egy jól ismert zöldség, de talán nem is tudjuk pontosan, miért lenne fontos beépíteni étrendünkbe, holott nem csak a rák megelőzésében segíti szervezetünket, de jótékony hatással bír a magas vérnyomásra és az állóképességre is. Így óvja az egészséged Rengeteg értékes tápanyag rejlik a legtöbbször savanyúságként fogyasztott lédús zöldségben. A szokásosnál magasabb ...
Olvass tovább »Egy csésze energia: a fekete tea
A fekete teát elsősorban élénkítő hatása miatt fogyasztjuk, de rengeteg jótékony hatása van még a szervezetre. Az egészséges életmód hívei gyakran a kávét helyettesítik vele magas koffeintartalma miatt. Élénkítő hatása mellett a fekete tea, csersav tartalmának köszönhetően nyugtató is, ugyanakkor emiatt nem ajánlott éhgyomorra fogyasztani, mert gyomorpanaszokat okozhat. Antioxidánsban gazdag, így segít megakadályozni a ...
Olvass tovább »Egészséges bűnözés: az étcsokoládé jótékony hatásai
Gyakran azért nem fogyasztunk csokoládét, mert plusz kilóktól tartunk, azonban a mértékletes „bűnözés” sokszor több jótékony hatással bír szervezetünkre, mint gondolnánk. Nem véletlenül szokták a csokoládét boldogsághormonként is emlegetni… Hatalmas múltra tekint vissza az emberiség történetében a kakaóbab, amelynek vallási, művészeti, gasztronómiai és egészségügyi hatása sem elhanyagolható. A történelemben a ...
Olvass tovább »Egy valódi vitaminbomba: a gránátalma
Egyre népszerűbb a késő ősszel érő gyümölcs, a gránátalma, amely kirobbanó sikerét háromféle antioxidáns tartalmának és fiatalító hatásának köszönheti, mivel egyben hidratáló hatású is. Kirobbanó egészségügyi hatások A gránátalmát már az ókoriak is ismerték, és gyakran szimbólumként is használták, mégpedig a termékenység szimbólumaként. Számos pozitív hatása közül legkiemelkedőbb az antioxidáns tartalma. ...
Olvass tovább »