Egészségügyelet / Egyéb / Magyar fürdők versenye: 1441 medencényi víz csap össze

Magyar fürdők versenye: 1441 medencényi víz csap össze

Közel egy hónapja zajlik a nagy hazai fürdőverseny, Az Év Fürdője. A termalfurdo.hu 2016. május 1. és augusztus 31. között, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával, második alkalommal szervez közönségszavazást, amelynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit keresi.

Termálban nagyok vagyunk

Magyarország termálvízkészlete az 5. legnagyobb a világon. Sehol máshol nincs ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas termál- és gyógyvíz.

A verseny igazi izgalmát az adja, hogy közel 200 fürdő áll rajthoz idén nyáron, ami további – egészen meglepő – számokban kifejezve 1441 medence, 495 szauna és 342 csúszda összecsapását jelenti.

Három a magyar igazság

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is a három legnépszerűbb fürdő nyer.

A fürdőbe járó közönség Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016, A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriákban voksolhat kedvencére a www.azevfurdoje.hu oldalon.

A három kategóriát azért így hozták létre a szervezők, hogy még a kisebb, regionálisan vagy helyi szinten ismert fürdők is eséllyel indulhassanak, ne az országosan vagy nemzetközi szinten ismert fürdőkkel versenyezzenek, hanem a hozzájuk hasonlókkal.

Idén is versenyeznek a fürdők.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a kevésbé ismert fürdők is szép számmal tudták mozgósítani közönségüket. A verseny célja idén a tavalyinál is több emberrel megismertetni a magyar fürdőket, illetve felhívni a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira.

A tavalyi győztesek idén nem indulnak

A 2015-ben nyertes fürdők, a Hungarospa Hajdúszoboszló (Az Év Fürdője 2015), a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ (Az Év Feltörekvő Fürdője 2015), a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő (A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015) nagy érdeklődés és szavazói aktivitás mellett, szoros versenyben győzedelmeskedtek, idén az esélyegyenlőség jegyében azonban nem állnak rajthoz.

Szavazz Te is a kedvencedre!

A fürdők közönsége kedvenc magyar fürdője iránti elköteleződését szavazatával az www.azevfurdoje.hu oldalon tudja kifejezni. A szavazók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Nézd meg ezt is

Népszerű fürdőhelyek

Magyarország hét csodája

Fürdők, amelyeket muszáj kipróbálni még az idén Néhány forró, kánikulai héten ugyan már túl vagyunk, ...

Minden vélemény számít!