Van néhány remek élelmiszer, ami nem csak kiváló nassolási alapanyag, de a zsírégetést is támogatja. Érdemes ezekből bespájzolni.
A legtöbb dióféle tartalmaz Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavat, melyek csoportjába tartozik többek között a linolénsav is. Ezek bizonyítottan csökkentik a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát. Olyan eszenciális zsírsavakról van szó, melyek több fronton is kedvező hatással bírnak a szervezetre. Csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, érelmeszesedés, szívinfarktus, szívritmuszavar (arritmia), hirtelen szívhalál, trombózisveszély és a magas vérnyomás rizikóját, valamint az alfa-linolénsav gátolja a koleszterin-lerakódását is. Támogatja az anyagcserét és az emésztést.
Ez a nagyon lassú felszívódású szénhidrát szinten tartja a vércukrot, és alacsonyan az inzulint, miközben a zsírégetés szintje magas marad. Kutatások is alátámasztják, hogy azok a sportolók, akik reggelente lassú felszívódású szénhidrátot fogyasztanak több zsírt égetnek el a nap folyamán, mint azok, akik gyors felszívódású szénhidráttal kezdik a napot.
Az avokádó gazdag telítetlen zsírsavakban, és ténylegesen ösztönzik a zsírégetést. Tele van B-, C- és E-vitaminnal, karotinoidokat, káliumot és cinket tartalmaz, emellett dúskál a minőségi proteinben, rostban. Segít a vérnyomás szinten tartásában, akadályozza a vérrög-képződést, egyensúlyba hozza a szervezet vízháztartását. Ezenkívül még számtalan érv szól a fogyasztása mellett, amit itt hosszú lenne felsorolni.
Forrás: health.com