Két főzés nélküli gyümölcsös recept a kánikulára

A kánikulában külön kihívást jelent a plusz hőt termelő sütés-főzés. Most olyan nyári ételeket mutatunk be, amiket nem kell főzni, finomak és frissítenek.

Hűsítő túrós őszibarackleves

Van egy negyedórád? Ennyire lesz szükséged ehhez a finom leveshez.

Hozzávalók

  • 1kg őszibarack
  • 1 ek citromlé
  • 25 dkg túró
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej

Elkészítés

  1. A barackot meghámozzuk, felkockázzuk és megöntözzük a citromlével, így nem barnul meg.
  2. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd botmixerrel krémesítjük és a barack 2/3-át is beleturmixoljuk.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd barackkal szórva hidegen tálaljuk, akár desszertként is.

Sütés nélküli epres desszert

Mindössze tizenöt percre lesz szükséged ennek az egyszerű és megfizethető finomságnak az elkészítésére. A recept 6 adagra szól.

Hozzávalók

  • 3 dl cukrozott habtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl tojáslikőr
  • 1,5 csomag babapiskóta
  • 30 dkg eper

Elkészítés

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a kétféle cukrot, majd belekeverjük a tojáslikőrt.
  2. Egy jénai tál aljára babapiskótákat rakunk, ezekre kenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta, és erre rásimítjuk a maradék krémet. A tetejére feldarabolt epret szórunk.
  3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap hidegen tálaljuk.

Forrás: mindmegette

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A veszélyes hőgutáról: rizikófaktorok, tünetek, teendők

Hazánkban viszonylag ritka a klasszikus hőguta, viszont bizonyos tényezők fennállása növeli a kialakulásának a rizikóját

Vélemény, hozzászólás?