A kánikulában külön kihívást jelent a plusz hőt termelő sütés-főzés. Most olyan nyári ételeket mutatunk be, amiket nem kell főzni, finomak és frissítenek.
Hűsítő túrós őszibarackleves
Van egy negyedórád? Ennyire lesz szükséged ehhez a finom leveshez.
Hozzávalók
- 1kg őszibarack
- 1 ek citromlé
- 25 dkg túró
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
Elkészítés
- A barackot meghámozzuk, felkockázzuk és megöntözzük a citromlével, így nem barnul meg.
- A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd botmixerrel krémesítjük és a barack 2/3-át is beleturmixoljuk.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, majd barackkal szórva hidegen tálaljuk, akár desszertként is.
Sütés nélküli epres desszert
Mindössze tizenöt percre lesz szükséged ennek az egyszerű és megfizethető finomságnak az elkészítésére. A recept 6 adagra szól.
Hozzávalók
- 3 dl cukrozott habtejszín
- 3 dl tejföl
- 4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl tojáslikőr
- 1,5 csomag babapiskóta
- 30 dkg eper
Elkészítés
- A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a kétféle cukrot, majd belekeverjük a tojáslikőrt.
- Egy jénai tál aljára babapiskótákat rakunk, ezekre kenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta, és erre rásimítjuk a maradék krémet. A tetejére feldarabolt epret szórunk.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap hidegen tálaljuk.
Forrás: mindmegette