Érrendszerrel kapcsolatos kérdések

Címkézve: 

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1595
  #1596
  emailenkerdezo
  Felhasználó

  Visszérgyulladás és tágulat miatt milyen vizsgálatot javasolnak? Mindkét lábszáramon rücskös piros foltok, vízhólyagok vannak, s mindkét bokám nyiroködémás. Véralvadás-gátló szedése miatt nem masszírozható.

  #1597

  Köszönjük szépen a kérdést, alsó végtagi artériás keringési Doppler vizsgálatot érdemes elvégeztetni ilyen esetekben, mert nagy a vérrög kialakulásának esélye.

  #1619
  emailenkerdezo
  Felhasználó

  Múlthéten vasárnap az Ötvenhatosok terétől kisétáltam a Szabadság szoborhoz, bár hosszú volt, egészen jól birtam. Hétfőre mindkét lábamon a bokáim fölött piros folt keletkezett, és feszül és dagad a lábam estére. Mi tegyek, hogy elmúljon, mert nagyon kellemetlen.

  #1620

  Köszönjük a kérdést. A probléma el fog múlni rövid időn belül, nem igényel különösebb kezelést, esetleg ülés közben érdemes felpolcolnia a lábát. A terhelés hatására hajszálerek repedhettek meg a bokája fölött. Ha legközelebb hosszabb sétára vállakozik, megelőzendő ezt a kellemetlenséget, viseljen kompressziós harisnyát.

  #1654
  emailenkerdezo
  Felhasználó

  Azt seretném kérdezni, hogy mitől van az, hogy a kezeim még kánikulában is hidegek, már kezdek aggódni, mert néha nyilaló fájdalmat is érzek az ujjaimban.

  #1655

  Köszönjük szépen a kérdését, érdemes lenne angiológust felkeresnie a problémával,
  mert a kezeben futó, a kézfejet és újjakat ellátó artéria szűkülete, vagy nyomódása okozhatja a tüneteket, esetleg még a Raynaud jelenség állhat a háttérben.
  Ide kattintva talál ilyen vizsgálatot: http://goo.gl/xckGdb

  #1682
  emailenkerdezo
  Felhasználó

  Addig rendben, hogy megállapítják az érszűkületet. De utána mit tudnak vele csinálni?

  #1683

  Köszönjük szépen az érdeklődést. A további kezelési javaslatokat az eredmények tükrében a vizsgálatot végző orvos teszi meg. Enyhe esetben elegendőek a rizikófaktorok kiiktatása, mint pl magas vérnyomás, de akár ha kiderül a cukorbetegség ennek a beszabályozása, elhízás miatt kialakultaknál diéta elrendelése szóval attól függ mitől alakul ki, és milyen mértékű, erre szolgál a vizsgálat. Súlyosabb esetben pedig katéteres ballonos tágítást, vagy egyéb érsebészeti beavatkozást is javasolhatnak.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.