Nyaralni mész? Ezt a 10 dolgot ne hagyd otthon

A nyaraláshoz a jó könyv, a fürdőruha és a védettségi igazolvány mellett van néhány hasznos apróság, ami jól jöhet még. Mutatjuk azt a tíz dolgot, amivel felhőtlenebbé teheted a pihenés napjait.

Strandpapucs vagy flip-flop

Azontúl, hogy sosem árt egy jó papucs a strandon, ami megvéd a fertőzésektől, egy divatosabb, ugyanakkor kényelmes darab a városnézés során is komfortos viselet lehet. Ráadásul a legtöbb nyári ruhához passzol.

Fejkendő vagy szalmakalap

Az erőteljes napsütés káros hatásai ellen nem csak a bőrünk szorul védelemre, de a napszúrástól és a hőgutától érdemes megóvni a fejünket is egy jó fejfedővel. Azok számára szinte kötelező viselet, akik kopaszodnak, illetve világos a hajuk.

Üdítő testpermet

Akár magad is készíthetsz hűsítő testpermetet, amivel a rekkenőhőségben kényeztetheted magad. Párcsepp rózsapárlat vízzel elkeverve nagyszerű megoldás lehet erre, de nem véletlen, hogy a nyár beköszöntével a drogériákban is egyre többféle permet közül válogathatunk. Ha hűtőben tárolod, különösen frissítő lehet.

Fényvédős krémek

A magas faktorszámú fényvédő naptej alap, ha nyaralni megyünk. Emellett érdemes olyan nappali arckrémet. kézkrémet, ajakírt és alapozókrémet választanunk, melyek szintén fényvédelemmel óvják a bőrünket az öregítő és káros UV-sugaraktól.

Fürdőlepedő, strandtörölköző

A fürdőlepedő, vagy a strandtörölköző nagyobb, mint a zuhanyozáshoz használt törölközők. Higiénikusabb, ha az előbbieket csak a parton használjuk napozáshoz.

Nedves törlőkendő, kézfertőtlenítő

A Covid-19 miatt a kézfertőtlenítő szinte a táskánk állandó tartozéka lett. Amikor úton vagyunk, időnként beleszaladhatunk egy-egy rosszul felszerelt illemhelybe, amikor különösen jól jöhet, ha van nálunk, de étteremben étkezés előtt is hasznos egy nedvestörlőkendő, amibe beletörölhetjük a kezeinket, vagy éppen gyermekünk mancsait.

UV-szűrős napszemüveg

Napszemüveg nélkül nyáron nem érdemes kilépni az ajtón, nyaraláshoz pedig kötelező darab, amivel nem csak a strandon, de városnézés közben is óvhatjuk szemeink egészségét. Fontos, hogy jó minőségű, megbízható márkájú, UV-szűrőréteggel ellátott napszemüveg legyen.

Textil táska

Nem csak környezetvédelmi megfontolásból, de egyébként is hasznos, ha mindig van nálunk egy textilszatyor bevásárláshoz. Ráadásul spórolhatunk is vele.

Szúnyogriasztó, hangyacsapda, kullancskiszedő-készlet

Különösen vízparton jöhet jól, ha készülünk szúnyogriasztóval, jobban alszunk éjjel, ha nem zizegnek a fülünkbe a kis vérszívók. A hangyacsapda is hasznos lehet, különösen ha kempingben pihenünk, ahol nem ritka, hogy morzsákra vadásznak a bolyok. Erdei kirándulás esetén érdemes kullancskiszedő-készletről is gondoskodni mind önmagunk, mind gyermekeink védelme érdekében.

Útipatika

Természetesen, ha van olyan gyógyszerünk, amit rendszeresen szednünk kell, az kerüljön elsőként a csomagba, emellett mindig jól jön, ha van nálunk fájdalom és lázcsillapító, kötszer, sebtapasz, hasfogó, csípésre spray vagy krém.

Ne hagyd, hogy apróságokon múljon a nyaralás, készülj fel, hogy felhőtlen lehessen a pihenés, amire egész évben vágysz.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Tippek nyaraláshoz

Úti tippek nyaraláshoz

Erre figyelj, hogy gondtalan legyen a családi pihenés Nincs annál rosszabb, mint amikor egy váratlan …

Vélemény, hozzászólás?