Omikron a gyerekeknél: Az előző mutációktól eltérő tünetek

Az új típusú koronavírus-variáns, az omikron a korábbi mutációk tüneteitől eltérő tüneteket mutat a gyermekeknél – derült ki egy Bonn közeli gyerekkórház orvosainak beszámolójából.

Az Euronews riportja szerint az eltérő tünetek ellenére, a tapasztalat azt mutatja, hogy az előző variánsok miatt kórházba került gyerekek a korábbi mutációk miatt lassabban épültek fel, szemben az omikronnal fertőzöttekkel.

Az omikron új tünetei

Az új variáns szimptómái elsősorban emésztőrendszeri problémákat okoznak, de előfordulhat súlyos állapot is a hatására: Utóbbi esetben úgy tűnhet, mintha a gyermeknek vérmérgezése lenne, nagyon beteg, nem eszik, nem iszik, infúzióra van szüksége. Ehhez az esethez légzőszervi tüneteik ezúttal nem tartoznak.

Az említett gyermekkórház orvosainak beszámolója alapján a járvány kitörése után nagyon megnőtt a kórházi ápolást igénylő anorexiás gyermekek száma.

Forrás: Nlc

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?