Újra nyeregbe pattanhatnak a lovasok!

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2015. szeptember 25-27. között, immáron tizenegyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét.

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan 80 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok. A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérik össze a tudásukat. A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen többek között Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate I. Kűr, Intermediate II., Nagydíj, Nagydíj Special, valamint Nagydíj Kűr versenyszámokat rendeznek.

egeszsegugyelet-friss-hirek-lovasterapias-verseny-nagy1

Idén is háromnapos lesz a Lovasterápiás Verseny, amire 27 csapat nevezett az ország minden pontjáról. A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek önállóan lovagolnak ügyességi pályán, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben.

A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap. A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdettek meg: ügyességi feladatokat vezetett lovon és gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasok számára.

Az idei versenyen is megrendezik az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. A versenyszám célja, hogy az egészséges és sérült lovasok közösen versenyezzenek, szerepeljenek, jobban megismerjék egymást, ezáltal is hangsúlyozva az integráció fontosságát.

Terveik szerint idén is sor kerül a Díjlovagló Parasport versenyszámra, mely egyben a mozgásukban akadályozott felnőtt lovasok számára az Országos Bajnokság is lesz.

A háromnapos esemény célja a lovasterápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

Számos program és lehetőség színesíti tovább az alkalmat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, így a gyerekek a Díjlovas Verseny alatt minden nap 9 és 17 óra között ingyenes fogászati szűrésen és szaktanácsadáson vehetnek részt. Arcfestők, kézművesek teszik még barátságosabbá az eseményt.

Az ingyenes rendezvényen minden érdeklődőt szeretettel várnak. Bővebb információt az MLTSZ munkájáról a lovasterapia.hu oldalon találhatsz.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Lovastábor lóterápiával gyermekeknek

Intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

Idén is lesznek intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton, a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító …

Vélemény, hozzászólás?