Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Ez a legproblémásabb életkor a gyereknevelésben

Felmérés készült a gyermeknevelés legjelentősebb mérföldköveiről. Többek között az is kiderült, hogy nem a legkisebbek, és nem is a kamaszok nevelése jelenti a legnagyobb kihívást a szüleiknek.

Egy friss amerikai kutatásban arról kérdezték a szülőket, hogy milyen hullámvölgyeket éltek át a nevelésben, illetve melyek voltak a számukra legértékesebb, és legkínosabb családi pillanatok. A tudósok arra is kíváncsiak voltak, melyik az az életkor, amelyik a szülők számára a legnagyobb kihívást jelentette.

A nevelés legnagyobb mérföldkövének a szülők 42%-a az első óvodai napot jelölte meg, 37%-a azt a pillanatot, amikor a gyermek először ment egyedül valahová, 35% pedig az iskolakezdést.

Utálatos nyolcas

A többség válaszában a 8 éves kort jelölte meg, szerintük a “hateful eight”, vagyis utálatos nyolc -as korosztállyal a legnehezebb. Az is kiderült, hogy a szülők szerint a 6 éveseket nevelni könnyebb volt a vártnál. Ez a “könnyebbség” a 7 éveseknél visszaütött, mert a legdurvább hisztiket, dührohamokat ekkor produkálták a gyermekek.

Legkínosabb pillanatok

A felmérésből kiderül, hogy a 6 évesek hozzák zavarba leggyakrabban a szüleiket. Az eredmények alapján a legkínosabb pillanatok toplista vezetője, az illetlen dolgok kiabálása nyilvános helyen (33%), a második hely a nyilvános helyen való vetkőzés (28%), a harmadik a fizetés nélkül hoz el valamit vásárlásnál (27%), a negyedik az elveszés egy boltban (26,5 %), és csak az ötödik hely jutott a nyilvános helyen történő hisztinek, vagy dührohamnak (26%).

Forrás: New York Post

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Vigyázz: 8 évvel tesz öregebbé!

Korábban már felfedezték a májbetegséget elősegítő hatását, és már egy újabb káros hatása is kiderült. A kutatások szerint ugyanis a sok ülés elősegíti a biológiai öregedést is.

Vélemény, hozzászólás?