Így ápold a bőröd ősszel

Az évszakváltás nem csak a ruhatárunktól igényel változásokat, de a bőrápolási rutinunk terén sem árt odafigyelni a bőrünket ért változó környezeti hatásokra. Nyáron a fényvédelem, ősszel a regenerálás kerülhet fókuszba.

Éleszd fel a bőröd mélyrétegeit: Hámlasztás

A bőrtípushoz igazodó mélyhámlasztás mindenki számára ajánlott évente legalább egy, maximum két alkalommal. Erre a legalkalmasabbak az átmeneti évszakok, a tavasz és az ősz. Ha idén még nem voltál, itt az ideje. Az őszi regenerálás segít kiküszöbölni a nyári napsugarak okozta károkat, a pigmentfoltok, egyenetlen barnulás, szeplők, májfoltok jeleit. Ezáltal a bőrünk felüdül. Nyáron a bőr megvastagodással védekezik a napsugarai, az izzadság ellen. A mélyhámlasztásnak köszönhetően a ráncok mélysége csökken, a bőr pedig felfrissül. Bár, az otthoni bőrradírozás is hasznos szolgálatot tesz az ápolás során, a professzionális kezelések eredményességével nem vetekszik, ezért alkalomadtán érdemes ezeket igénybe venni. A mélyhámlasztás fokozza a vérkeringést, a bőr oxigénellátását, csökkenti a ráncok mértékét, a pattanásmegelőzésben is nagy szerepe van.

Töltsd fel fiatalsággal az arcodat: Hidratálás

A nyár és a tél a bőr számára a legkritikusabb időszakok, így az ősz tökéletes a nyár utáni regenerálásra és a tél előtti prevencióra is. Ahogy csökken a kinti hőmérséklet, úgy lesz egyre rosszabb a faggyúmirigyek működése, ami hatására elvékonyodik a bőr külső védőrétege. A bőrünk könnyebben kiszárad. Ilyenkor különösen fontos a vízhiányos bőr hidratálása. A testünket olajos fürdőkkel, PH-semleges készítményekkel és különböző hidratáló testápolókkal óvhatjuk. Olyan kritikus bőrpanaszok kapcsán, mint amilyen az ekcéma vagy a pikkelysömör, szükség lehet a bőrgyógyász által javasolt kiegészítő kezelésre is. A fűtésszezonban a külső hidratáláson túl a belső hidratálás is extra fontos, igyunk napi 1,5-2 liter ásványvizet.

Egy kis wellness: Kényeztetés

A változékony időjárás nem kedvez a kinti időtöltésnek, ilyenkor a kedvünk is borúsabb, amit egy-egy náthás időszak is képes fokozni. Hamarabb érezzük magunkat fáradtnak és ez a nyúzottság a bőrünkön is meglátszik. Ilyenkor a rendszeres testmozgás, relaxáció is sokat lendíthet a megjelenésünkön és a közérzetünkön egyaránt. A masszázs külön jó opció erre.

Forrás: egeszsegtukor.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Legyél ősszel is jól kívül-belül!

Megérkezett az ősz és az évszakváltás újabb kihívások elé állatja a külsőnket és az egészségünket …

Vélemény, hozzászólás?