Hogyan segíti a zöld tea a fogyást

A zöld tea az egyik legjobb segítőtársad lehet a fogyásban, miközben testileg, lelkileg és szellemileg is felfrissít. Cikkünkből megtudhatod, hogyan fogyhatsz hatékonyabban a zöld tea közreműködésével.

egeszsegugyelet-termeszetes-zold-tea-nagy2

A zöld tea fogyasztása révén több kalóriát égethetsz el

Ez a kellemes ital serkenti a szervezet anyagcseréjét. Számos tanulmány igazolja, hogy azok, akik naponta rendszeresen, 4 csésze zöld teát fogyasztanak, több kilót adnak le és gyorsabban, mint azok, akik egyáltalán nem isznak a gazdag antioxidáns forrásból. Ezenkívül fogyasztása csökkenti a szívbetegségek és a rák kockázatát is. Legyen ez az első, amit fogyasztasz, ha egy kis frissítőre vágysz!

A zöld tea enyhíti a stresszt

Tévedés azt hinni, hogy a stressznek és az elhízásnak nincs köze egymáshoz, mert folyamatos stressz hatására a szervezet több kortizolt termel, ami ahhoz is vezet, hogy több vizet és zsírt kezd el raktározni. Különösen a hasi zsírért okolható a stressz.

A zöld tea és a fogyasztás szertartása (csésze, kortyolgatás, teagőz) segít ellazítani az idegeket, csökkenteni a szervezetben a stressz szintjét.

egeszsegugyelet-termeszetes-zold-tea-nagy1

Könnyen elkészíthető

A legtöbb fogyást elősegítő dolog, időt és erőfeszítést igényel. Ahhoz például, hogy egészségesen táplálkozhass, rá kell találnod a megfelelő boltra, ahonnan beszerezheted a természetes alapanyagokat, aztán gyakorolnod kell, az eddig megszokottól eltérő főztök készítését. Ezzel szemben a zöld tea elkészítéséhez csak forró vízre és jó minőségű teára lesz szükséged. (Lehetőleg tealeveles kiszerelésben gondolkodj a filteres helyett.) Kevesebb, mint 2 perc alatt már kész is a fogyasztó frissítőd.

Hány csésze zöld tea fogyasztása ajánlott naponta

A táplálkozási szakértők különböző véleményen vannak ezzel kapcsolatban, de általánosságban elmondható, hogy legalább 4 csésze zöld tea fogyasztása javasolt naponta.

Ha megszokod, hogy a nap során ebből a teából iszogatsz, akkor könnyedén rutinná válik majd, ahogyan az egészség és a karcsúbb alak is.

Forrás: Inminutes

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A tartós fogyás kulcsa

Egy alapvető túlélési ösztönből fakadó tápanyag-raktározási mechanizmus miatt, a rövid koplalások után a szervezet hamar visszaépíti a leadott kalóriákat. Különböző napos, vagy hetes diétákkal ideiglenesen meg lehet szabadulni kilóktól, de, hogy mi a tartós siker kulcsa, arra egy kutatás jött rá.

Vélemény, hozzászólás?