Öregedésgátló gyakorlatok, otthoni használatra

Néhány otthoni arcgyakorlat is segíthet, hogy a mosolyod üde és fiatalos maradjon, és ne kelljen feltétlenül kozmetikai krémeket használnod.

Arcmasszázs

A masszázs hatására általánosan bármely testrészen javul a vérellátás, így az arcon is. Ez segíthet lelassítani a bőr öregedési folyamatait és késleltetni a ráncok megjelenését, vagy csökkenteni a kontúrjaikat.

Ujjbegyeiddel simítsd végig a homlokod a legalsó területtől egészen a hajtövekig. Utána masszírozd át a fejbőröd kőrkörös mozdulatokkal, majd térj át az arcokra, és ujjaiddal simítd a halántékod felé. Ezeket a masszázs mozdulatokat érdemes naponta, reggel, és este is elvégezni, arra persze figyelj, hogy a kezeid, és az arcod is megmosd a kezelés előtt.

Arctorna

Arcizmaid erősítése érdekében érdemes kipróbálni az arctornát is. Nem bonyolult elvégezni, mert már az a gyakorlat is hasznos lehet, ha nagyon artikulálva elmondod az ábécét. Naponta (esetleg többször is) elvégezve az arcizmaid már ezt is meghálálják, ha viszont készen állsz kicsit bonyolultabb gyakorlatokra, próbáld ezeket.

Csukd le a szemeid, és maradj így 10 másodpercig, majd tedd két ujjadat a két a csukott szemhéjadra, és gyengéden az óramutató járásának megfelelően kezd el mozgatni az ujjaidat. Ez a szem ráncaid kisimításában segíthet.

A száj körüli ráncok kisimításához vegyél egy nagy levegőt, tartsd bent, és fújd fel az arcod, mint egy kis hörcsög, majd a levegőt az egyik orcából helyezd át a másikba és vissza. Ezt ismételd körülbelül 10 másodpercig, és naponta többször is megismételheted.

A grimaszolás is feszesebbé teszi az arcizmaidat. Tátsd ki a szád, és próbáld megérinteni a nyelveddel az állad. Utána csukott szájjal mosolyogjál annyira szélesen, amennyire csak tudsz, közben pedig próbáld ráncolni az orrod és a szemöldöködet. Nagyjából 10 másodperc elteltével hagyd abba a mosolygást, és húzd be az állad, és tartsd így 5 másodpercig. Ez egy gyakorlat kör, akár 5 percen keresztül is ismételhető a látványos eredmény érdekében.

Forrás: HaziPatika.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Tippek koffeinmentes energiafokozásra.

10+1 koffeinmentes módszer az energiafokozásra

A koffein jól bevált eszköz arra, hogy a legfárasztóbb napokat is átvészeljük, ugyanakkor jó, ha …

Vélemény, hozzászólás?