Éleszd újra az intimitást!

Egy tanulmány szerint férfiak és nők ugyanarra a dologra vágynak a szexualitásban… Napjainkban járványként zúdul végig a hálószobákon az intimitás hiánya, ami károsítja a lelki, fizikai egészséget, és árt a kapcsolatoknak.

A média több csatornán keresztül „bombáz” minket a szexszel. A szexualitás azonban önmagában nem játszik szerepet az intimitás előmozdításában. Az oxitocin, a szerelem hormon, ami közösülés után elárasztja a testet csak a boldogság illuziója. Az intimitás nem csak az aktusról szól.

Amire két embernek az önfeledt együttléthez valóban szüksége van az: a kapcsolat, a testi-lelki közelség. Szóval mi is tulajdonképpen az a dolog, ami kétségbeesetten hiányzik a hálószobákból?

Intimitás és szex

Az érintés

A Kinsey Intézet tanulmányából kiderült, hogy a férfiak és nők 87 %-a szerint az érintés kulcsfontosságú a szerelemben, ennek ellenére a kutatásban résztvevő személyek több, mint egyharmada elismerte, hogy nem kap eleget belőle.

Sokat tehetsz az intim együttlétekért, ha „kifejleszted” magadban az érintés képességét, és hagyod, hogy prioritást élvezzen az együttlétek során a simogatás, cirógatás. És ugyanerre ösztönzöd a partneredet is.

Ne értsd félre, a szex természetesen valamilyen szinten összeköt titeket, ugyanakkor egy meglévő kapcsolatban az intimitás hiánya rontja az együttlétek minőségét, olyannyira, hogy az aktus során a plafonon lévő pókhálókat vagy a falrepedéseket figyeled, ahelyett, hogy valóban, lelki-fizikai-mentális síkon egyszerre valósulna meg az együttlét.

A meghittség tüzét tippjeink révén újjáélesztheted. Íme:

Gyertyák, zene, olaj, masszázs – Érintés a javából

Ezzel a kombinációval minden érzéket elkényeztethetsz, miközben könnyebben lazultok el mindketten. Megteremtitek a légkört az együttléthez, és a küszöbön marad a külvilág. Az egymásrahangolódás olyan finom lesz, hogy szinte észre se veszed, hogy történt, máris önfeledten szerelmeskedtek.

Ne félj, a párod nem vár tőled professzionális masszázs technikát, elég egy kis simogatás, érintés, és máris minden megy magától, csak engedd el magad. Szerelmed értékelni fogja, hogy teszel érte, és a figyelmességért is hálás lesz.

Éleszd újra az intimitást

Élvezd a dédelgetést

Az ember társas lény. Mint ilyen, szereti a törődést, a figyelmet, vágyik rá. Ha teheted este távolíts el minden zavaró tényezőt (telefont, számítógépet, távirányítót stb.), és elalvás előtt dédelgesd a kedvesed. Ettől meghittebb lesz a beszélgetés, és szeretve érezheti magát. Ne félj, a viszonzás sem marad el.

Legyél spontán

Egy ölelés, egy cicázó sms, egy búgó hang a vonal másik végén. Néhány apró kedvesség, amivel feldobhatod a társad napját, és a szerelmi életed. 10 perc ölelés csodákra képes a boldogsághormon-szinttel! A spontaneitás pedig könnyeddé, és vonzóvá tehet.

Intimitás és boldog kapcsolat.

Egészséges önzés

Néha nehéz érvényesíteni az akaratunkat, vágyainkat, különösen, ha a szexről van szó. Pedig utóbbiba mindkettőtök érdekében bele kell hogy férjen egy kis egészséges önzés.

Játsszatok: Kérj valamit a társadtól, és beszéljétek meg, hogy az egy előre meghatározott ideig jár neked. Természetesen, csak, ha az a partnered számára is kényelmes, kivielezhető kérés. Talán kis kifli szeretnél lenni 10 percig, vagy a fejbőrödet masszíroztatnád meg, esetleg egy talpmasszázs esne jól…

Első körben te vagy a vevő, majd cseréljetek, add meg Te is számára azt, amit szeretne. Ezzel a játékkal még közelebb kerülhettek egymáshoz, megismerhetitek a másik vágyait, őszintén feltárhatjátok a saját óhajaitokat, és fokról-fokra tölthetitek fel egymás szeretet-szintjét.

Ne hagyd, hogy a szerelmi életed holtvágányra jusson. Az intimitást újraélesztheted egy kis figyelmességgel, sok érintéssel, könnyedséggel, görcsölés és stressz nélkül.

Forrás: Self.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

13 légzés tipp a jobb életért.

13 légzéstipp, amivel javíthatsz az életminőségeden

A légzés alap. Mindenki csinálja, de csak kevesen és csak ritkán figyelnek rá valóban oda. …

Vélemény, hozzászólás?