A séta így a legegészségesebb

A rendszeres séta is kiváló edzésforma, csökkentheti a magas vérnyomás, a keringési problémák, és a cukorbetegség kialakulásának esélyét, még fogyaszthat is, ha a megfelelő technikával történik.

A sétáló edzés akkor lesz a legeredményesebb, ha a pulzus a zsírégető zónába kerül, ami általában a maximális pulzusszám 70-85%-a. A maximális pulzusszám legkönnyebben úgy határozható meg, ha 220-ból kivonod az életkorodat. Ha például esetleg gyaloglás közben pulzusmérőt viselsz, egyszerűen fogod tudni mikor kell kicsit gyorsítani, és mikor lassítani.

Rövidebb, gyorsabb lépések

Minél gyorsabb vagy, annál több kalóriát égetsz. A szükséges sebességet úgyis könnyen belőheted, ha úgy sétálsz, mintha sietnél valahova. 1-2 alkalom után meg fogod találni az ideális tempót, és lépéshosszt.

Sarokra érkezz

A lábfájás és a diszkomfort érzés elkerülése érdekében, fontos elérni, hogy mindig a sarkad érintkezzen először a talajjal, amikor lépsz, és onnan gördüljön tovább a talpad a lábujjakig. Eleinte igényelhet némi koncentrációt, egy idő után már magától fog menni.

Változatos terepek

Földút, fű, salak, beton, rekortán, érdemes változatos terepen, útvonalon végezni a gyaloglást, mert így kisebb lesz az esélye, hogy megunod a sétákat.

Intenzitás-váltások

A gyorsabb, és lasabb tempó váltogatása fokozza a kalóriaégetést, és izgalmasabbá teszi a gyaloglást. A cél az legyen, hogy a hosszabb, gyors szakaszokat rövidebb lassú szakaszok kövessék. Az intenzitást a sebesség változtatásán kívül a tereppel is válthatod, ha egyszer lejtőn felfelé, majd lefelé vagy fordítva sétálsz.

Forrás: rodalewellness.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Száraz bőr: belső okok is állhatnak a háttérben

Az évszakváltás nem kedvez az érzékeny és a száraz bőrnek, ahogy bizonyos kozmetikumok sem, illetve a kevés folyadék fogyasztása, a fűtésszezon és a szél sem. Mindezek mellett azonban a bőrszárazság hátterében belső tényezők is állhatnak.

Vélemény, hozzászólás?