Ne ess pánikba: A hajhullás okai a covid-fertőzés után

Sokan sokfélét tapasztalhatnak a koronavírusfertőzést követően. Vannak, akik hajhullásról is beszámolnak. A jelenség többeket érintett, olyannyira, hogy még az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia is foglalkozott ezzel a témával.

A koronavírusfertőzés után jelentkező fokozott hajhullás miatt azonban nem kell megijedni, ahogy írták, lázzal járó betegség után az átmeneti hajhullás teljesen normális folyamat. Az említett írásban kifejezetten arról számoltak be, hogy a hajhullás nem tekintendő a Covid mellékhatásának.

A láz vagy betegség után bekövetkező hajvesztés jelenségét telogén effluviumnak hívják. Ilyenkor a szokásosnál több hajszál lép egyszerre a hullási fázisba. A szervezetet ért fizikai vagy érzelmi stressz ugyanis leállítja a hajszálak növekedését, hogy a test az erőforrásokat más, kardinálisabb fizikai folyamatokra tartalékolhassa.

Jó tudni, hogy az effajta hajhullás esetén nem egyik napról a másikra veszítünk nagyobb mennyiséget hajtömegünkből, sokkal inkább általános hajhullással állunk szemben, ami pusztán átmeneti.

Forrás: (444)

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Ez a legproblémásabb életkor a gyereknevelésben

Felmérés készült a gyermeknevelés legjelentősebb mérföldköveiről. Többek között az is kiderült, hogy nem a legkisebbek, és nem is a kamaszok nevelése jelenti a legnagyobb kihívást a szüleiknek.

Vélemény, hozzászólás?