Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Ne ess pánikba: A hajhullás okai a covid-fertőzés után

Sokan sokfélét tapasztalhatnak a koronavírusfertőzést követően. Vannak, akik hajhullásról is beszámolnak. A jelenség többeket érintett, olyannyira, hogy még az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia is foglalkozott ezzel a témával.

A koronavírusfertőzés után jelentkező fokozott hajhullás miatt azonban nem kell megijedni, ahogy írták, lázzal járó betegség után az átmeneti hajhullás teljesen normális folyamat. Az említett írásban kifejezetten arról számoltak be, hogy a hajhullás nem tekintendő a Covid mellékhatásának.

A láz vagy betegség után bekövetkező hajvesztés jelenségét telogén effluviumnak hívják. Ilyenkor a szokásosnál több hajszál lép egyszerre a hullási fázisba. A szervezetet ért fizikai vagy érzelmi stressz ugyanis leállítja a hajszálak növekedését, hogy a test az erőforrásokat más, kardinálisabb fizikai folyamatokra tartalékolhassa.

Jó tudni, hogy az effajta hajhullás esetén nem egyik napról a másikra veszítünk nagyobb mennyiséget hajtömegünkből, sokkal inkább általános hajhullással állunk szemben, ami pusztán átmeneti.

Forrás: (444)

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?