(x) Magán mentő választása egyszerűen – a legfontosabb szempontok

Egy magán mentőszolgálat által nyújtotta szolgáltatás a beteg életét jelentősen megkönnyítheti és jelentős terhet vehet le a válláról. Mielőtt azonban letennénk a voksunkat egy magán mentő mellett, van néhány szempont, amit a választás során jó, ha észben tartunk.

Napjainkban sokan szorulnak rendszeres kórházi ellátásra, kezelésekre és vizsgálatokra, azonban nem mindenki tudja megoldani a gördülékeny és biztonságos eljutást. Lehet, hogy a tömegközlekedés állít fel akadályokat a beteg elé, például az állandó késése a járatoknak, vagy éppen a hosszadalmas menetidő – vagy a beteg egészségi állapota nem teszi lehetővé az egyedüli, biztonságos utazást.

Ezekben az esetekben a magán betegszállítás remek megoldást nyújt a betegnek, azonban a magán mentőszolgálat kiválasztása nehézségeket okozhat.

Ebben a cikkben most ehhez hoztunk el néhány támpontot, ami alapján hatékonyan el lehet indulni – mutatjuk, mire érdemes figyelni, amikor Ön épp magán mentőszolgálat választás előtt áll.

Pontos, megbízható érkezés és indulás

Egy kórházi vizsgálatra a beteg időpontra igyekszik, ráadásul egy olyan időpontra, amit hetekkel, de akár hónapokkal ezelőtt kapott. Ennek az időpontnak a lekésése pedig komoly következményekkel járhat.

Ezek közül az egyik a várakozási idő meghosszabbodása, ami megint heteket, akár hónapokat is felölelhet – ha pedig több ideig kell várni, akkor az akár a beteg egészségügyi állapotának a romlásához is vezethet, ami nem kívánatos komplikációkkal járhat.

A pontos indulás és a kórházba való pontos érkezés egy magán mentő esetében elengedhetetlen szempont. Érdemes olyan magán betegszállító mellett dönteni, akik különös figyelmet fordítanak arra, hogy még véletlenül sem következzen be egy nem kívánatos késés, és ahol garantált, hogy a beteg időben el tud jutni a kezelésre.

Könnyű elérhetőség

Fontos, hogy a magán betegszállítókat könnyen és problémamentesen el tudja érni a beteg.

Érdemes olyan magán mentő után nézni, ahol biztosítanak 0-24 órás ügyeletet, illetve ahol több elérhetőség meg van adva. Ez erősítheti a biztonságtudatot a betegben, és egyfajta megerősítésként is szolgál, hogy a szakemberek segítségére bármikor lehet számítani, illetve nem kell azon aggódni, hogy csak egy bizonyos időpontban lehet sort keríteni az egyeztetésre – hanem akkor, amikor a beteg számára a legkényelmesebb.

A magán mentő alkalmas csomagok szállítására is

A magán mentőszolgálat természetesen nemcsak vizsgálatokra, de akár kórházi bennmaradás előtt és után is a beteg segítségére van az utazásban.

Ha a beteg huzamosabb ideig fog a kórházban feküdni – például egy műtét miatt -, akkor az indulás a kórházba csomaggal történik, amiben a páciens magával viszi a számára szükséges ruhákat, higiéniai eszközöket és a kikapcsolódását biztosító tárgyakat.

Fontos, hogy a magán mentőben legyen lehetőség a csomagok szállítására, erre legyen elég hely biztosítva az utastérben – úgy, hogy a beteg kényelmesen le tudjon pakolni és ne kelljen a csomag miatt lejjebb adnia az utazás minőségéből.

Betegszállítás szakértelemmel

Mielőtt még választunk, érdemes a szolgáltatást végző szakemberekre is vetni egy pillantást.

Egy betegszállítás alatt jelentkezhetnek komplikációk, vagy éppen a betegnek akadhatnak olyan kérdései, amelyekre csak a megfelelő szakértelemmel rendelkező ember tud válaszolni. A problémák elkerülése érdekében fontos, hogy olyan mentőszolgálatra essen a választás, ahol tapasztalt szakemberek végzik el a segítségnyújtást – például olyanok, akiknek előtte már volt mentős tapasztalata, vagy éppen egészségügyben, esetleg kórházban dolgoztak előtte.

Ha hozzáértők szállítják a beteget, akkor maga az utazás is nyugodtabban telhet, hiszen garantált, hogy jó kezekben van, és olyanok szakemberek figyelnek rá az út alatt, akik készen állnak bármiféle eshetőségre.

Emberségből jeles

Egy magán mentő esetében fontos a korszerű, modern felszereltség – hiszen a beteg biztonsága és kényelme a legfontosabb ilyenkor.

Azonban a fizikai kényelem és jóllét mellett ugyanolyan fontos a lelki egyensúly is – ezért egy magán mentőszolgálat esetében elengedhetetlen, hogy olyan szolgáltatóra essen a választásunk, ahol nemcsak testileg, hanem lelkileg is megkapjuk azt a támogatást, amit akkor épp igénylünk.

Aki betegszállítást igényel, az mindig valamilyen kiszolgáltatott helyzetből teszi azt, hiszen ilyenkor az ember segítségre szorul az egészségi állapota miatt. Ebben az helyzetben fokozódhat a stressz, a szorongás, és a rossz közérzet is gyakrabban előfordulhat. Egy mosoly, az empátia és a beteg érzelmeinek elismerése, validálása rengeteget jelenthet és olyan lelki erőt adhat, amit a fizikai segítségnyújtás nem képes.

A választásnál kiemelten fontos, hogy meggyőződjön a beteg afelől, hogy a szolgáltatás ideje alatt megfelelő bánásmódban is részesül – ha a betegszállítás feszült hangulatban telik, akkor az akár fizikailag is megviselheti a pácienst, ami az egészsége romlásában is megmutatkozhat.

Ahol mindez összpontosul…

Az MV Betegszállításnál kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy minden betegünk időben érjen oda a kórházba és ne forduljon elő késés az utazás során. Korszerű navigációs rendszerünkkel a dugókat és a forgalmi változásokat nyomon követjük, hogy a váratlan helyzeteket kiküszöböljük.

Betegeink és minden érdeklődő számára elérhetőek vagyunk e-mailben és telefonon is egyaránt, emellett pedig 0-24 órás ügyeletet is biztosítunk, így minden napszakban lehetséges velünk felvenni a kapcsolatot.

Modern gépjárműveinkben szintezhető fekvőágy található, így a beteg akár fekve is tud utazni, illetve párna és pokróc szolgálja a kényelmét. Autóink légkondicionáltak is, illetve szükség esetén a beteg számára oxigénpalackot is tudunk biztosítani.

Szakembereink az utazás során mindvégig azon vannak, hogy a páciens számára egy biztonságos légkört teremtsenek és az utas felé megértéssel és empátiával forduljanak – hisszük, hogy a méltóságteljes bánásmód mindenkit megillet és a magas szakmai tudás mellett ugyanolyan fontos a mások felé tulajdonított empátia is.

Ha Ön is szeretne késés nélkül – belföldön és külföldre egyaránt -, modern gépjárműben és tapasztalt szakemberek segítségével eljutni kórházi kezeléseire, vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

(x) Így hozhatod a felszínre az elfojtott érzelmeidet szomatodráma segítségével

Megváltozna az életed, ha a rejtett érzéseid a felszínre kerülnének? A szomatodrámával lehetőséged van búvárkodni érzelmeid tengerében!

Vélemény, hozzászólás?