Amit a keratinos hajegyenesítésről tudni érdemes

Akinek egyenes a haja az göndör hajat szeretne, akinek pedig göndör az egyenest. A tartós göndörítés mellett ma már a tartós egyenesítés is megoldott. A keratinos hajegyenesítés a göndör hajúaknak is hónapokig tartó eredményt biztosít. De mi az, amit érdemes tudni az eljárásról?

Egyre népszerűbbé válik a Barsil Cacau nevezetű anyaggal történő megoldás, amelyet egyenes és göndör hajúak is egyaránt kipróbálnak. A módszernek köszönhetően a haj teljesen egyenes és sima lesz, anélkül, hogy károsodna, szemben a hajvasalók rendszeres használatával.

Keratinos hajegyenesítés.

A professzionális fodrászok magyarázata szerint egy hőre aktiválódó hajszerkezet-újraépítő folyamatról van szó. A művelet eredményeként a hajad nem göndörödik, fényesebb, csillogóbb lesz, könnyen fésülhető válik, gyakorlatilag visszanyeri egészségét. Körülbelül három havonta kell megismételni az eljárást a tartós eredményért.

Sok olyan írást lehet olvasni az interneten, amelyek a keratinos hajegyenesítés káros hatásairól beszélnek, a fodrászok azonban azt mondják egyáltalán nem veszélyes, mivel csak a haj felszínét érinti a Brasil Cacau hatása, magát a hajszerkezetet nem másítja, nem nyitja meg.

A keratinos hajegyenesítés folyamata

  • Először egy különleges samponnal megmossák a hajad, amely megtisztítja a különböző szennyeződésektől, hogy maga az egyenesítő anyag könnyen megtapadhasson a szálakon.
  • Miután megszárították, bekenik a brasil cacau keratinos egyenesítő anyaggal.
  • Hideg levegővel rászárítják az anyagot, majd hajvasalóval átsimítják, mivel hőre aktiválódik.
  • Végül átöblítik és kondicionálóval ápolják a ragyogó hatás érdekében.

Az egész úgy 2-3 órát vesz igénybe és fontos, hogy külön, erre az eljárásra épülő továbbképzést végzett fodrász végezze, mert csak akkor lesz teljesen biztonságos és professzionális a munka. Az, hogy ez a módszer nem káros a keratin nevű anyagnak köszönhető, amit a haj lelkeként is emlegetnek.

A haj és a köröm egyik fő alkotóeleme a keratin, amely hajunk esetében annak fényességéért, puhaságáért felel.

A tartós hajegyenesítés így ápoló hatással bír, helyrehozza a szálkás, szöszös, száraz hajat, anélkül, hogy roncsolnál annak szerkezetét. Hajad egészségesebb, selymesebb lesz. Ha ezt a módszert választod, hogy tartós frizurát biztosíts magadnak, elfelejtheted egy időre a hajvasalót, pusztán arra lesz szükség, hogy hajmosás után a kezed segítségével hajszárítóval megszárítsd a hajkoronád.

A keratinos hajegyenesítésről.

Attól nem kell félned, hogy nyáron problémát jelent, ha a strandon vizes lesz vagy, ha netán elázol. Ezek a tényezők nem befolyásolják az eljárás tartósságát.

A legtöbb fodrászatban már elérhető a szolgáltatás és valóban elég 3-4 havonta megismételni, amely időközönként egyébként is érdemes meglátogatni fodrászunkat, hogy töredezett hajszálainkat rendbe hozza. Egyetlen figyelmeztetést azonban említenek: aki egyszer kipróbálja, az függővé válik.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Legyél ősszel is jól kívül-belül!

Megérkezett az ősz és az évszakváltás újabb kihívások elé állatja a külsőnket és az egészségünket …

Vélemény, hozzászólás?