A mandarin 10 fantasztikus tulajdonsága

A mandarin az a mennyei ajándék a hideg évszakban, amelynek köszönhetően emlékezhetünk a töretlen napsütésre, és fogyasztásával még immunrendszerünknek is adunk egy vitaminlöketet. A kicsi kis életjel, hogy valahol a világban nyár van és hamarosan újra mi is élvezhetjük, számos jótékony hatással bír, amelyek a népi gyógyászatban sem ismeretlenek.

A mandarin fantasztikus tulajdonságai.

A mandarin Kínában és Vietnámban őshonos citrusféle, amely a XIX. század elején került be az európai kereskedelembe, és a népi gyógyászatban azonnal felfigyeltek jótékony hatásaira. Vitamingazdagságban a citrusfélék között a harmadik helyen áll. Kiváló folsav, béta-karotin, A-, B-, C- vitamin, valamint kálium és magnézium forrás.

Listába szedtük, miért is szeretjük annyira

  • Könnyen pucolható, íze édes, kiváló nassolni való.
  • Szuper vitamindús! Körülbelül 45%-os C-vitamintartalma van, amelyen kívül a fentebb felsorolt vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik.
  • A hatalmas C-vitamin tartalma miatt elősegíti a zsírbontást, így karcsúsító hatása van! Finom íze mellett igen laktató, így remek kiegészítője a diétáknak, és segít, hogy az ünnepek alatti dőzsölésben ne veszítsük el formánkat.
  • A mandarinban található gyümölcsolaj görcsoldó hatású, de nemcsak izomgörcsök esetében, hanem görcsös hasmenés, hörghurut, súlyos köhögés során is csodatévő szer.
  • Méregtelenítő-, salaktalanító kúra vagy diéta szerves része lehet, mivel vértisztító. Segít a vörösvérsejteknek visszatartani az oxigént. Erős menstruáció alatt enyhítheti a vérzés mértékét.
  • Gyulladáscsökkentő, görcsoldó tulajdonságainak köszönhetően csillapítja a lázas betegek panaszait, valamint természetes nyugtatóként oldja a stresszt és a szorongást.
  • Emésztési- és gyomorpanaszoknál is kifejti nyugtató hatását, enyhítve a tüneteket és semlegesíti a felesleges gyomorsavat.
  • Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, mivel csökkenti a koleszterinszintet, a héjában található pektin miatt.
  • Antioxidáns tartalmának köszönhetően csökkenti a rák kialakulásának esélyét.
  • Immunerősítő hatású, ami a hidegben különösen jót tesz a szervezetnek.

Svéd kutatók megállapították, hogy, akik gyakran fogyasztanak déli gyümölcsöket, főleg citrusféléket, azoknál jóval kevesebb esetben diagnosztizálnak például hasnyálmirigyrákot

Már megjelentek a zöldség-, gyümölcsárusok polcain a mandarinok és a klementinek (a kettő között annyi a különbség, hogy a klementinekben nincsen mag), így el is kezdhetjük szerveztünk turbózását ezzel az ínycsiklandó gyümölccsel.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Napi fél bögrényi dióval a rossz koleszterinszint ellen

Ha az emberek, különösen a férfiak a napi étrendjüket kiegészítik egy kevés dióval, teljesen függetlenül attól, hogy mit esznek még, csökkenhet a rossz koleszterinjük értéke, ezáltal a szívbetegségek kockázata is.

Vélemény, hozzászólás?