Wavita egészség webáruház
Hirdetés
Egészségügyelet / Friss hírek / Megrendezik lovasterápiás továbbképzésüket
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Megrendezik lovasterápiás továbbképzésüket

Idén is megrendezi lovasterápiás továbbképző tanfolyamait a Magyar Lovasterápia Szövetség 2016. október 17. és 29. között Sarlóspusztán.

Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az idén 19 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2016. október 17. és 29. között Sarlóspusztára, az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a Szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal tartanak tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakemberek számára is.

Lovasterápiás tanfolyamok indulnak

A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia.
A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

A lovasterápiás munka hazai központja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség által létrehozott Fóti Lovasterápiás Központ, amely egy mintaértékű lovasterápiás centrum. A Központ a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyt ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

Lovasterápiából képeznek továbbA Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben 10 napos szakmai továbbképzést szervez Sarlóspusztán, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak. A sarlóspusztai program keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet is tart, és itt kerül sor a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti RA-s lovasvizsgák lebonyolítására is.

A továbbképzés ideje alatt kerül sor az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógypedagógus és gyógytornász hallgatók szakmai záróvizsgájára is.

A Szövetség október 23-án ünnepli az megalakulásának 19. évfordulóját, ennek apropóján hazai és nemzetközi lovasterápiás szakemberek tartanak előadásokat a lovasterápia minden területéről.

A konferencia előadásai minden érdeklődő számára nyitottak, időpontja 2016. október 23. vasárnap 9.30, helyszíne a sarlóspusztai Club Hotel (Tatárszentgyörgy, Sarlóspuszta külterület, 2375).

További információk, valamint a konferencia részletes programja a www.lovasterapia.hu a „Sarlóspusztai képzések 2016” címszó alatt olvashatók.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Lovastábor lóterápiával gyermekeknek

Intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

Idén is lesznek intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton, a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító ...

Minden vélemény számít!