Az elmúlt évek számtalan kutatási eredményei alapján, mára már biztossá vált, hogy a rendszeres, mértékletes kávéfogyasztás egészséges. Ízületeink, májunk, szívünk védelme mellett még bizonyos rákfajták kialakulását is akadályozza.
Olvass tovább »A kávé a máj legjobb barátja?
Napi 3-4 csésze kávé eredményesen lecsökkenti a krónikus májbetegség kialakulásának esélyét, és az ebből adódó elhalálozás rizikóját. A kutatást vezető tudósok szerint az sem számít, hogy koffeintartalmú vagy koffeinmentes kávét iszunk, még az instant kávénak is vannak előnyös hatásai a májunkra nézve. A kávé magas antioxidáns tartalma a kulcs, ez okozza az egészségügyi előnyöket, és ezért nem számít a koffein.
Olvass tovább »A túlzott kávéfogyasztás agykárosító
Az agytérfogat csökkenésével és az időskori elbutulás (demencia) kockázatának növekedésével hozta összefüggésbe a túlzott kávéfogyasztást a témában készített eddigi legnagyobb tanulmány.
Olvass tovább »Figyelem: A túl sok koffein vetélést okozhat!
A fogantatás előtt, vagy a terhesség elején a napi kettőnél több koffeintartalmú ital fogyasztása megnöveli az elvetélés kockázatát – ám nemcsak az anya, hanem az apa koffeinfogyasztása is számít. A Fertility and Sterility című szaklapban mutatták be eredményeiket amerikai kutatók. „A babát nemző férfi koffeinfogyasztása ugyanannyira összefügg a magzat elvesztésével, …
Olvass tovább »Gyorsan vagy lassan bontja a szervezeted a koffeint?
Néhányan esküsznek a kávé energiaadó hatására, míg mások hiába isznak több csészényit a feketéből, mégsem érzik magukat kevésbé fáradtnak utána. Azontúl, hogy számít az elfogyasztott koffein mértéke és minősége, azon is múlik, hogy hat ránk a kávé, hogy a szervezetünk milyen mértékben és sebességgel képes lebontani a koffeint.
Olvass tovább »