Az ősidők óta ismert méz több mint 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír az emberi szervezet számára, fogyasztása azonban így sem ajánlott minden esetben. Abban, hogy mikor, hogyan érdemes bevetni, segíthet az apiterápia, ami a finom csemegével való gyógyításnak a neve. A természetesen édes finomság bővelkedik kalciumban, vasban, rézben, mangánban, foszforban, …
Olvass tovább »Cukrom, cukrom mondd meg nékem…
Avagy milyen cukrot érdemes fogyasztani? Szervezetünk szükségletéhez képest rengeteg cukrot fogyasztunk, vagyis azt a mennyiséget, amit beviszünk, testünk nem tudja hasznosítani. Természetesen megpróbálja mindet megemészteni, de ehhez más értékes anyagokat von el, például kalciumot. Ennek köszönhető, hogy megjelentek az „egészségesebb” cukrok a piacon, de biztosan jobbak, mint a kristálycukor? Ha …
Olvass tovább »