Őszi megfázást szőrével: házi praktikák

A torokfájás, láz, köhögés az őszi hónapokban már a Covid-19 megjelenése előtt is gyakoriak voltak. Pozitív koronavírus-teszt hiányában, ilyenkor az orvos ibuprofént vagy paracetamolt javasol a kezelésre. Érdemes kipróbálni az alábbi, jól bevált praktikákat is a közérzetünk javítása érdekében.

„Ősi” recept: a húsleves

Egy nagy tál gőzölgő húsleves csodákra képes. A titka a fehérjetartalmában és a folyadékmivoltában rejlik. Ezek önmagukban is javítják a közérzetet.

Megelőző és kezelő „csapás”: A pre- és probiotikumok

A pre- és probiotikumokban található jótékony baktériumok képesek a rossz baktériumokkal szemben óvni a szervezetet. A Pediatrics című lap arról számolt be, hogy azok a gyermekek, akik heti kétszer kaptak probiotikumot, ritkábban lettek betegek.

Édes és savanyú: mézes-citromos tea

A forró mézes-citromos tea, mint a legtöbb meleg ital, jótékony hatású köhögés és torokfájás esetén. A méz segíti a nyugodtabb éjszakai pihenést, már csak a köhögés csillapítása révén is.

Immunerősítő gyógynövény: Echinacea (kasvirág)

Megfázás és influenza ellen érdemes bevetni a gyógynövények erejét, különösen a kasvirág immunerősítő, sejtregeneráló tulajdonságai hasznosak ilyenkor.

Vitalitásfokozás: D- és C-vitamin

Ez a két vitamin együtt erősíti az immunrendszer működését, támogatják a megelőzést, szedésük révén a betegség időtartama is csökkenhet.

Mentolos gőzfürdő: Inhalálás

Néhány csepp mentolos illóolaj, forró vízben jótékony inhaláló gőzfürdőt nyújthat a légutak számára. Kitisztítja azokat, mérsékli a köhögési ingert, ezáltal megfázás esetén jótékonyan befolyásolja a közérzetet.

Forrás: egeszsegtukor

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Az ősz se szegje fittséged

Amilyen színes és szép az ősz, a hűvösebb, borongósabb novemberi napok, annyira tudnak lehangolóak lenni. Ha mindez megfázással, köhögéssel, náthával társul, még rosszabb. Mutatunk néhány tippet, hogy ősszel és télen is egészségesebb és fittebb lehess.

Vélemény, hozzászólás?