Legyél ősszel is jól kívül-belül!

Megérkezett az ősz és az évszakváltás újabb kihívások elé állatja a külsőnket és az egészségünket egyaránt. Most néhány egyszerű tanáccsal segítünk, hogy ősszel is jól lehess: kívül-belül teljesen.

egeszsegugyelet-eletmod-egeszseges-eletvitel-oszi-egeszsegmegorzes-nagy1

A hatalmas kánikula alatt egészen más bőr- és hajápolási technikákat kellett bevetnünk, hogy megőrizzük egészséges külsőnket. Az ősz a legalkalmasabb időszak arra, hogy helyrehozzuk, amit meggyötört az erős napsütés, és felvértezzük magunkat a téli hideggel szemben. A nyári hőségben a hajunk és bőrünk is vízhiányossá válhatott, így ősszel a megfelelő hidratálás az ápolás vezérvonala. Bőrünk szempontjából a legnagyobb problémát a nyári napsütés okozta pigmentáció eltüntetése okozza. A szeplőket, májfoltokat hámlasztó kúrákkal lehet enyhíteni, helyrehozni.

Ezek a kúrák egyszerre halványítják foltjainkat, miközben fiatalon tartanak azáltal, hogy megújítják a bőrt. A hámlasztás gyakorlatilag bőrmegújító program, amelynek több típusa is létezik és általában kozmetikusok egészen enyhe módszerektől a drasztikus bőrmegújításig képesek helyrehozni a károsodott bőrfelszínt.

egeszsegugyelet-eletmod-egeszseges-eletvitel-oszi-egeszsegmegorzes-kicsi1

Otthon is végezhetsz egy enyhe hámlasztást, mégpedig az egyik őszi gyümölcs segítségével, az almával.

Szükséged lesz egy szép darab almára és egy pohár natúr joghurtra. Reszeld le az almát, keverd össze a joghurttal és pakolásként vidd fel arcbőrödre, majd negyed óra elteltével alaposan öblítsd le.

A hajnak pedig ebben az időszakban fokozott hidratálásra van szüksége, amelyről részletesebben olvashatsz abban a cikkünkben, amelyben kifejezetten a kánikula által okozott hajkárosodásokra javasolunk praktikákat.

A legjobb, ha hőkezelés előtt mindig alkalmazol hajvégápoló olajat, hetente egyszer kondicionáló pakolással töltöd fel a hajszálakat, és kevesebb hőhatásnak teszed ki a hajkoronád.

Az ősz legalább olyan hamar elrepül, mint a nyár és a téli hidegre érdemes előkészítenünk szervezetünket, hogy az ellenállóbb lehessen a mínuszokban is. A legtermészetesebb tanács, amit csak adhatunk, hogy sétáljatok sokat a napon, amíg, és amikor csak tehetitek.

Érdemes az őszi idény gyümölcsökből jó sokat fogyasztani, hiszen az alma, a szőlő, a mandarin, a körte, a füge és az áfonya valóságos vitaminbombák, és nem utolsó sorban rengeteg betegség megelőzéséhez is kiváló alapanyagok. Közös tulajdonságuk, hogy igazi C-vitamin aranybányák, valamint energiabombaként hatnak immunrendszerünkre és szervezetünkre egyaránt, miközben a szépségünket is támogatják.

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Így ápold a bőröd ősszel

Az évszakváltás nem csak a ruhatárunktól igényel változásokat, de a bőrápolási rutinunk terén sem árt odafigyelni a bőrünket ért változó környezeti hatásokra. Nyáron a fényvédelem, ősszel a regenerálás kerülhet fókuszba.

Vélemény, hozzászólás?