25 gyermekgyógyító intézmény kezdi az évet támogatással

Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermekegészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint sorsáról a helyi közösségek döntöttek, akik több mint 220 ezer szavazatot adtak le online és a K&H bankfiókokban. Így kaphat új szemészeti eszközöket a Szent Rókus Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelése, amikkel könnyedén kiszűrhetők a kizárólag gyermekkorban korrigálható szemészeti elváltozások is. A területi pályázat nyertesei mellett a K&H munkatársainak felajánlásából további két fővárosi intézmény is a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott.

Országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény – 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat – kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet a pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint támogatás sorsáról a helyi közösségek dönthettek: az intézményekre két hónapon keresztül lehetett leadni a voksokat a K&H bankfiókjaiban és a khgyogyvarazs.hu oldalon keresztül.

„A 15 éve működő gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A területi pályázattal célunk, hogy az ország teljes területén olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás ismét bebizonyította, hogy a gyermek gyógyulása sokaknak szívügye, hiszen összesen 220 ezer voks érkezett. Az összefogásnak és a pályázatnak köszönhetően most egyszerre 23 intézmény fejlesztésével indíthatjuk az évet. A pályázóknak egy támogatási év során több esélyük is van a megjelölt eszközök elnyerésére, így a pályázatok kidolgozottsága alapján munkatársaink felajánlásának köszönhetően további két intézményt is köszönthettünk a területi pályázat nyertesei mellett” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Gyógyvarázs pályázat

A nyertes intézmények között van a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelése is, így az intézmény a szemészeti szűrésekhez elengedhetetlen eszközökkel gazdagodik. Az elnyert műszerekkel a szem azon elváltozásai is időben felismerhetők, amelyek kizárólag gyermekkorban gyógyíthatók.
„Kevesen tudják, hogy a látásfejlődésben a gyermekkor a leginkább meghatározó, ezért már csecsemőkortól ajánlottak a rendszeres, teljes körű szemészeti vizsgálatok. Ma már számos gyermekkori szembetegség korrigálható, ha időben megkezdjük a kezelést, sajnos azonban gyakran tapasztaljuk, hogy a felnőttkori gyengén látás valójában a gyermekkorban fel nem fedezett, és így időben nem kezelt tompán látás következménye. De ilyen a gyermekek 23 százalékát érintő térlátás hiánya is, ami 98 százalékos aránnyal kezelhető lenne gyermekkorban” – emelte ki dr. Szalai Ildikó, a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelésének vezetője.

Az összesen több mint 8 millió forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

A pályázat nyertesei a következők:

 • Kecskemét Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
 • Baja Bajai Szent Rókus Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
 • Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermek Rehabilitációs Osztály
 • Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekgyógyászati Centrum, Gyermek Diabetológiai Szakrendelés
 • Sopron DORLE GYÓGYKUCKÓ Egészségügyi Szolgáltató BT.
 • Balassagyarmat Dr. Kennessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Gyermekosztály
 • Székesfehérvár Fejér Megyei Szent György Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
 • Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórház, Gyermekosztály
 • Gyöngyös Gyöngyös Mentőállomás
 • Gyula Gyula Mentőállomás
 • Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő- és Gyermekosztály
 • Nagykanizsa Kanizsai Dorottya Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
 • Lengyeltóti Lengyeltóti Mentőállomás
 • Makó Makó Mentőállomás
 • Budapest Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gyermek Idegsebészeti Osztály
 • Pilisvörösvár Pilisvörösvár Mentőállomás
 • Komárom Selye János Kórház, Gyermeknőgyógyászati Szakrendelés
 • Mátészalka Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekellátás
 • Budapest Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati profil Újszülött Részleg
 • Budapest Szent Rókus kórház. és Rendelőintézet, Gyermekszemészeti szakrendelés
 • Szentlőrinc Szentlőrinc Mentőállomás
 • Szilsárkány Szilsárkány Község Védőnői Szolgálata
 • Budapest XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata

Ezeken az eszközökön kívül a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott a Józsefváros Mentőállomás és a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata is. A támogatás a K&H 600 munkatársának köszönhető, akik a karácsonyi dolgozói vásárukon befolyt összeget, összesen több mint 700 ezer forintot ajánlottak fel a gyermekegészségügy megsegítésére. Így a Józsefváros Mentőállomás modern betegőrző monitorral, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat új digitális csecsemő mérlegekkel végezheti a legkisebbek ellátását.

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Segítsd az egészség ügyét

Segítsd az egészség ügyét!

A K&H gyógyvarázs szavazásán keresztül bárki segítheti a helyi egészségügyet Az egészség a legnagyobb ajándék, …

Vélemény, hozzászólás?