Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

25 gyermekgyógyító intézmény kezdi az évet támogatással

Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermekegészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint sorsáról a helyi közösségek döntöttek, akik több mint 220 ezer szavazatot adtak le online és a K&H bankfiókokban. Így kaphat új szemészeti eszközöket a Szent Rókus Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelése, amikkel könnyedén kiszűrhetők a kizárólag gyermekkorban korrigálható szemészeti elváltozások is. A területi pályázat nyertesei mellett a K&H munkatársainak felajánlásából további két fővárosi intézmény is a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott.

Országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény – 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat – kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet a pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint támogatás sorsáról a helyi közösségek dönthettek: az intézményekre két hónapon keresztül lehetett leadni a voksokat a K&H bankfiókjaiban és a khgyogyvarazs.hu oldalon keresztül.

„A 15 éve működő gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A területi pályázattal célunk, hogy az ország teljes területén olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás ismét bebizonyította, hogy a gyermek gyógyulása sokaknak szívügye, hiszen összesen 220 ezer voks érkezett. Az összefogásnak és a pályázatnak köszönhetően most egyszerre 23 intézmény fejlesztésével indíthatjuk az évet. A pályázóknak egy támogatási év során több esélyük is van a megjelölt eszközök elnyerésére, így a pályázatok kidolgozottsága alapján munkatársaink felajánlásának köszönhetően további két intézményt is köszönthettünk a területi pályázat nyertesei mellett” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Gyógyvarázs pályázat

A nyertes intézmények között van a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelése is, így az intézmény a szemészeti szűrésekhez elengedhetetlen eszközökkel gazdagodik. Az elnyert műszerekkel a szem azon elváltozásai is időben felismerhetők, amelyek kizárólag gyermekkorban gyógyíthatók.
„Kevesen tudják, hogy a látásfejlődésben a gyermekkor a leginkább meghatározó, ezért már csecsemőkortól ajánlottak a rendszeres, teljes körű szemészeti vizsgálatok. Ma már számos gyermekkori szembetegség korrigálható, ha időben megkezdjük a kezelést, sajnos azonban gyakran tapasztaljuk, hogy a felnőttkori gyengén látás valójában a gyermekkorban fel nem fedezett, és így időben nem kezelt tompán látás következménye. De ilyen a gyermekek 23 százalékát érintő térlátás hiánya is, ami 98 százalékos aránnyal kezelhető lenne gyermekkorban” – emelte ki dr. Szalai Ildikó, a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelésének vezetője.

Az összesen több mint 8 millió forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

A pályázat nyertesei a következők:

 • Kecskemét Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
 • Baja Bajai Szent Rókus Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
 • Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermek Rehabilitációs Osztály
 • Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekgyógyászati Centrum, Gyermek Diabetológiai Szakrendelés
 • Sopron DORLE GYÓGYKUCKÓ Egészségügyi Szolgáltató BT.
 • Balassagyarmat Dr. Kennessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Gyermekosztály
 • Székesfehérvár Fejér Megyei Szent György Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
 • Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórház, Gyermekosztály
 • Gyöngyös Gyöngyös Mentőállomás
 • Gyula Gyula Mentőállomás
 • Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő- és Gyermekosztály
 • Nagykanizsa Kanizsai Dorottya Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
 • Lengyeltóti Lengyeltóti Mentőállomás
 • Makó Makó Mentőállomás
 • Budapest Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gyermek Idegsebészeti Osztály
 • Pilisvörösvár Pilisvörösvár Mentőállomás
 • Komárom Selye János Kórház, Gyermeknőgyógyászati Szakrendelés
 • Mátészalka Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekellátás
 • Budapest Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati profil Újszülött Részleg
 • Budapest Szent Rókus kórház. és Rendelőintézet, Gyermekszemészeti szakrendelés
 • Szentlőrinc Szentlőrinc Mentőállomás
 • Szilsárkány Szilsárkány Község Védőnői Szolgálata
 • Budapest XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata

Ezeken az eszközökön kívül a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott a Józsefváros Mentőállomás és a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata is. A támogatás a K&H 600 munkatársának köszönhető, akik a karácsonyi dolgozói vásárukon befolyt összeget, összesen több mint 700 ezer forintot ajánlottak fel a gyermekegészségügy megsegítésére. Így a Józsefváros Mentőállomás modern betegőrző monitorral, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat új digitális csecsemő mérlegekkel végezheti a legkisebbek ellátását.

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Segítsd az egészség ügyét

Segítsd az egészség ügyét!

A K&H gyógyvarázs szavazásán keresztül bárki segítheti a helyi egészségügyet Az egészség a legnagyobb ajándék, …

Vélemény, hozzászólás?