Budapesten hajráztak az Ironman-ek

A múlt hétvégén adott otthont Budapest a világméretű Ironman 70.3 sportversenynek. A három sportszámból álló hosszú távú versenyen összesen 70.3 mérföldet, azaz körülbelül 113 km-t kell teljesíteniük az indulóknak.

Hatalmas megmérettetés, amelyre gyakorlatilag bárki jelentkezhet. Az Ironman rendkívüli fizikai felkészültséget követel, hiszen a három versenyszámot megállás nélkül kell teljesítenie a résztvevőknek.

egeszsegugyelet-friss-hirek-ironman-nagy1

Az erőpróbán a versenyzőknek először 1,9 km-t kell úszniuk, majd rögtön utána 90 km-t kerékpározniuk, végezetül pedig 21 km-t futniuk.

Kropkó Péter, 51-szeres Ironman bajnok szerint néhány hónapos tudatos készüléssel gyakorlatilag bárki készen állhat arra, hogy teljesítse a feladatokat.

A felkészülés során életmódváltás szükséges, ahol az edzések és a tudatos táplálkozás mind azt a célt szolgálja, hogy a szervezet készen álljon a nem mindennapi fizikai és lelki terhelésre.

A sportszerűség és a biztonság a szervezőknek is legalább olyan fontos, mint a versenyzőknek, amelyet jól reprezentál, hogy a felkészüléshez és extrém helyzetekhez is adnak tanácsokat, irányelveket, valamint egyértelműen megfogalmazzák, mik a szabályok és milyen helyzetek jelenthetnek veszélyt, vagy milyen helyzetek miatt kaphat büntetést valaki.

egeszsegugyelet-friss-hirek-ironman-nagy3A hasznos információk is biztonságosabbá teszik a versenyt mint például az, hogy ha valaki hirtelen összeesik a futópályán mit kell tenni sürgősen, amíg a mentő megérkezik.

Magyarország 2014-ben került be a versenysorozat állomásai közé. Budapest egyik legszebb részén a Lágymányosi öböl és a Kopaszi gát közé eső területen szervezik az útvonalat, ahol kerékpározás közben érintik a Várnegyedet és a budai hegyek egy részét, így már maga a táj inspiráló a megpróbáltatás során.

egeszsegugyelet-friss-hirek-ironman-nagy2Az Ironman 70.3 hétvégéjén nem csak a triatlonon indulók vehettek részt sportszámokban, hanem gyerekek is korcsoportokra bontva nevezhettek az Ironkid futásra, ahol érmet kapott minden egyes kis résztvevő.

A gyerekek futama után pedig vállalkozó szellemű hölgyeknek rendezték az Irongirl futást 10 km-es távon.

Nem csak az emeli a rendezvény hangulatát , hogy férfiak, nők, gyermekek, idősek, fiatalok számára egyaránt nyitott, de az is, hogy egy igazi családi kihívásként is felfogható a vállalkozószelleműek számára.

Update:

Tragédia a versenyen. Az Ironman 70.3 Budapest szervezői mai közleménye szerint, egy külföldi sportoló szombaton úszás közben lett rosszul, a helyszínen rögtön orvosi ellátásban részesítették, állapotát stabilizálták, és kórházba szállították. A kórházban újra rosszul lett, és ekkor már nem sikerült megmenteni. A hozzátartozók kérése értelmében további részletek nem kerülnek nyilvánosságra az ügyben.

Forrás: ironman.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

10 mód, hogy egészségesebb legyél 60 után

A kor előrehaladtával még nehezebb egészségtelen életmódról egészségesre váltani, pláne 60 felett. Most nézzünk tíz fontos tanácsot, amelyek betartásával jobban érezheted magad a bőrödben még a hatodik ikszen túl is.

Vélemény, hozzászólás?