Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Az istenek gyümölcse – a datolyaszilva

A khaki nevű gyümölcsöt az istenek gyümölcseként is emlegetik, amely nevét a kínai kha (lélek) és ki (energia) szavak összetételéből kapta. Neve és gyógyászati hatásai miatt is Kínában az embereket vallásos kapcsolat fűzi az édes finomsághoz.

Néhány szó a datolyaszilváról.

Hazánkban is egyre több helyen kapható az édes, sárga gyümölcs, amely a kopasz barack és a ringló keresztezésére hasonlít. Fogyasztható önmagában, de préselt leve is népszerű. Jótékonyan hat az agyi elváltozásokra (agyhártyagyulladás, agyvérzés, daganat), serkenti a hajnövekedést és hatékony a hurutos és torok betegségek enyhítésében.

Sokan a rákos megbetegedések esetén is javasolják. Vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, tartalmaz nátriumot, vasat, kalciumot, folsavat és C-vitamint.

Érdekesség, hogy kígyómarás kezelésére is használható, vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Ezek miatt hasznos az erek egészségének megőrzéséhez, valamint gyomorpanaszok és légúti megbetegedések gyógyításában.

Habár a magyar piacon még fiatal terméknek számít, gyorsan igen közkedvelt lett, mivel súlyos betegségek gyógyításához is hozzájárul, de az egészséges életmód része is, főleg, hogy az őszi-téli időszakban kapható, amikor különösen fontos odafigyelni a vitaminbevitelre.

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Agyvérzésre hajlamosító tényezők

A stroke ma hazánkban a halálozások harmadik leggyakoribb oka, és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség. Érdemes tisztában lenni a rizikófaktorokkal, amelyek esetén fontos a kardiológiai kivizsgálás.

Vélemény, hozzászólás?