Top 5 afrodiziákum, amit már az ókori görögök is alkalmaztak

Sokan nem is gondolnák, hogy a kamrapolcuk milyen libidónövelő kincseket rejt. Ezek legtöbbjét az ókoriak az istenektől származtatták, ma már a közértekben is kaphatók.

A néhai görögök számára a gyönyör és a szerelem fontos értékek voltak, amiket különböző főzetekkel is igyekeztek elősegíteni. Az afrodiziákum szó is a görög szépségistennő, Aphrodité nevéből származik. Ha szeretnéd magad is bevetni életedben az ősi recepteket, nem kell veszélyes sziklafalakra másznod a titkos összetevőkért, mert ezek a történelmi vágykeltők ma már szinte minden boltban megtalálhatók. Mutatjuk, mik ezek.

Top1 vágyfokozó: a gránátalma

Az erotika és érzékiség gyümölcseként ismerték el a gránátalmát, ami a gyönyörök kertjének gyümölcseként is elhíresült. Úgy vélték, hogy Dionüszosz véréből fakad ez a gyümölcs, és aki fogyasztja, az a bódult isten vérétől izgalomba jön. Jelenkorunk tudománya is elismeri a gránátalma szervezetre gyakorolt jótékony hatásait gazdag antioxidáns tartalma szerint, ami hozzájárul a fizikai erőnlét fokozásához. Utóbbi pedig igen fontos szexuális szempontból is.

Top2 vágyfokozó: a szarvasgomba

A szarvasgomba az időszámításunk utáni első évszázadban került fókuszba. Az ókoriak szerint a szarvasgomba Zeusz erejéből származik, amikor a főisten nyila egy tölgyfa közelében ért földet, ahol az első szarvasgomba termett. Egy híres ókori orvos, Galen is beszámolt erről a növényről, aminek finomsága mellett a szexuális vágyfokozó képességét is méltatta. Ez a kivételes gombafajta az elmúlt kétezer évben is megőrizte értékét, egyben a legdrágább alapanyagok közé tartozik.

Top3 vágykeltő: a füge

A füge formája a női nemi szerv alakjára emlékeztet, ezért nem véletlen, hogy az ókori görögök ebben a zamatos gyümölcsben is a szexualitás erősítőjét látták. Az antik Saturnali-ünnepeken, a világi örömök ünnepéről nem hiányozhatott a füge, mint az érzékiség kifejezője. Ma is egyike a legtáplálóbb gyümölcsöknek, ami vitaminokban és ásványianyagokban egyaránt gazdag.

Top4 vágykeltő: a fokhagyma

Erről az erős ízű és szagú fűszernövényről aligha gondolnánk, hogy afrodiziákum. A Déméternek, a termékenység istennőjének szentelt fokhagyma levéből, némi korianderrel fűszerezve anno szerelmi bájital készült. Az impotencia ellenszereként is ismerték, valamint a bujaság felébresztőjeként. Tudományos tény, hogy hatóanyagai antibiotikus és sejtaktivizáló hatásúak.

Top5 vágykeltők: a hüvelyesek

Az orvostudomány atyja, Hippokratész, a hüvelyesekre az étkezés fontos elemeiként tekintett. A férfiasság hosszútávú megőrzésére különösen fontosnak tartotta a fogyasztásukat. Arisztotelész a lencse- és babfogyasztást sáfránnyal fűszerezte libidója csúcsformában tartása érdekében.

Forrás: Woohooo

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Tipp az intim szexért

Éleszd újra az intimitást!

Egy tanulmány szerint férfiak és nők ugyanarra a dologra vágynak a szexualitásban… Napjainkban járványként zúdul végig …

Vélemény, hozzászólás?