Egészségügyelet / Természetesen / Az istenek gyümölcse – a datolyaszilva

Az istenek gyümölcse – a datolyaszilva

A khaki nevű gyümölcsöt az istenek gyümölcseként is emlegetik, amely nevét a kínai kha (lélek) és ki (energia) szavak összetételéből kapta. Neve és gyógyászati hatásai miatt is Kínában az embereket vallásos kapcsolat fűzi az édes finomsághoz.

Néhány szó a datolyaszilváról.

Hazánkban is egyre több helyen kapható az édes, sárga gyümölcs, amely a kopasz barack és a ringló keresztezésére hasonlít. Fogyasztható önmagában, de préselt leve is népszerű. Jótékonyan hat az agyi elváltozásokra (agyhártyagyulladás, agyvérzés, daganat), serkenti a hajnövekedést és hatékony a hurutos és torok betegségek enyhítésében.

Sokan a rákos megbetegedések esetén is javasolják. Vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, tartalmaz nátriumot, vasat, kalciumot, folsavat és C-vitamint.

Érdekesség, hogy kígyómarás kezelésére is használható, vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Ezek miatt hasznos az erek egészségének megőrzéséhez, valamint gyomorpanaszok és légúti megbetegedések gyógyításában.

Habár a magyar piacon még fiatal terméknek számít, gyorsan igen közkedvelt lett, mivel súlyos betegségek gyógyításához is hozzájárul, de az egészséges életmód része is, főleg, hogy az őszi-téli időszakban kapható, amikor különösen fontos odafigyelni a vitaminbevitelre.

 

Nézd meg ezt is

Hatszor gyorsabban terjed a rák a nőknél

Már 6-szor olyan gyorsan terjed a rák a nőknél

Az egészségtelen életmódok hatásának köszönhetően a rákos megbetegedések száma 6-szor olyan gyorsan nő a hölgyek, ...

Minden vélemény számít!