Gyakran okoznak vércukorszint-ingadozást a sok finomított szénhidrátot tartalmazó ételek, amik először hirtelen megugrasztják a vércukor-szintet, ami gyorsan utána le is zuhan, ettől éhesnek és fáradtnak érezzük magunkat. Az állandóan magas vércukorszint cukorbetegséghez vezethet, és súlyos szövődményeket okozhat.
Olvass tovább »20%-kal nagyobb veszélyben a soványak
Az elhízás egészségügyi kockázatairól nagyon sokat hallunk, az alultápláltság veszélyeiről szinte alig. Pedig az alultáplált belgyógyászati betegeknél – egy friss svájci kutatás szerint – 20%-kal csökkenthető a halálozási arány táplálkozásterápiával. A súlyos szövődményekkel kórházban kezelt COVID-os betegeknél például hatalmas jelentősége van a szakértő táplálásnak, gondoljunk csak a hetekig lélegeztetőgépen lévő, …
Olvass tovább »