Címke: rákkeltő

Igazi Kinder meglepetés: „nem alkalmas fogyasztásra”!

Egészségre káros anyagokat tartalmaz a Kinder csoki.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság jelentése szerint: Rákkeltő, és genetikai károsodást okozó anyagokat tartalmazhat a Kinder csokoládé! Ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket találtak a Kinder csokoládéban, melyek „vélhetően rákkeltőek és mutagének” az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság besorolása szerint, ezért a Foodwatch német élelmiszer-biztonsági szervezet visszahívásra ajánlotta – jelent meg az Independent-ben. Ez …

Olvass tovább »

Tévhit eloszlatás vs. vörös hús

A húsok és a rák.

Felháborodást- és humorhullámot váltott ki az interneten a WHO bejelentése, amely szerint a szalonna, kolbász, sőt a vörös húsok rákkeltő hatásúak. Az Egészségügyi Világszervezet hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányában arról értekezik, hogy a feldolgozott húsok, mint a bacon szalonna, a sonka, a kolbászfélék és a vörös húsok napi szintű fogyasztása 18 …

Olvass tovább »