Életmentő app?

Egy új mobil applikáció teheti könnyebbé egészségügyi életünket. A MeNTA (Mobil Egészségnapló és Tájékoztató alkalmazás) hasznos segítséget nyújt neked az orvosoddal való kapcsolattartáshoz, és az egészségügyi tájékozódáshoz.

Szinte valamennyien az internetet használjuk információforrásként, sokan pedig már a személyes ügyintézést is online felületeken végzik. A telefon applikációk egyre növekvő mennyisége között találhatunk igazán hasznosakat is a mindennapi életvitelünkhöz.

Az egészségvédő alkalmazások között lelhetünk olyat, amely segítségével odafigyelhetünk az elégetett kalóriáinkra, vérnyomásunkra, gyógyszereink beszedésének időpontjára, stb. A MeNTA abban különbözik a többi egészségfigyelő alkalmazástól, hogy a betáplált adatainkhoz háziorvosunk is hozzáférhet, vagyis minden egészségügyi adatunkat egy helyen tárolhatjuk, megosztva azt a szakemberrel is.

Új mobil egészségnapló.

Például, ha hirtelen elkapunk valamilyen vírust távol az otthonunktól, akkor az app segítségével megkereshetjük a legközelebbi ügyeletet, ahol a vizsgálat eredményeit és a kapott gyógyszereket bevezethetjük a személyes naplónkba, amit a saját orvosunk is megnézhet.

Az alkalmazás havonta kiértékelést készít aktuális állapotunkról a betáplált, és a mért adatok alapján, amely folyamatos visszajelzést biztosít arról, hogy egészséges életmódot folytatunk-e. Ezek az értékelések hasznosak lehetnek orvosainknak, továbbá, ha valamilyen váratlan baleset ér minket, akár a mentősöknek is életmentő információkkal szolgálhat.

Ezen kívül a vizsgálatainkat is nyomon követhetjük, hiszen az orvos is betáplálhatja a rendszerbe egy-egy vizsgálat eredményeit.  Ez az app első körben kiegészíti az orvos-beteg kapcsolatot, kis idő múlva pedig az a cél, hogy a rutin vizsgálatokat, mint például egy vérnyomásmérést otthon végezzünk el, amelynek eredményeit az orvos is megnézheti, anélkül, hogy utaztunk volna, vagy hosszan várakoztunk volna a rendelőben.

Nem csupán saját adatainkat érhetjük el a rendszerben, de információforrásként is használhatjuk. Az adatbázisban gyógyszer betegtájékoztatókat, betegségkalauzt, betegjogi tájékoztatót, térképeket, szűrés kampányokat is találunk.

Összegezve a MeNTA egy kapocs köztünk és az orvosunk között, mintha egy közös naplót vezetnénk. Megúszhatjuk a hosszú várakozásokat a tömött rendelőkben, azonnal cselekedhetünk váratlan helyzetekben és az információkat egy helyen tárolhatjuk. Telefonunk így akár közvetett módon, de életet menthet!

Forrás: origo.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Sok-vitaminos tea a hideg időkre

Ahogy hidegebbre fordul az idő rendszerint előkerülnek a teás csészék, a finomabbnál finomabb teafüvek, herbateák. Most egy igazi vitaminos herba-mixre szeretnénk felhívni a figyelmedet, amivel jót tehetsz az egészségednek, amellett pedig még finom is.

Vélemény, hozzászólás?