Az ugrókötelezés 7 előnye

Az ugrókötelezés azon túl, hogy szórakoztató mozgásforma, sokkal több kalóriát égethet el, mint például kocogás.
Ha új hatékony mozgásformát keresel, vagy a már meglévő bevált edzésed szeretnéd kiegészíteni, akkor az ugrókötelezés tökéletes választás.

Szinte bárhol, bármikor, kevés felszereléssel (egy ugrókötél:) ) végezhető. A pandémia karanténos időszakában egyre többen kaptak rá a világon, emiatt a sportág a médiában is egyre népszerűbb.

A szakértők szerint kiváló kardió gyakorlat, amely hatékonyan égeti a zsírt, és dolgoztatja meg az egész tested, plusz segíthet a csontsűrűség növelésében is.

Használhatod bemelegítésnek, vagy akár önmagában egy kemény HIIT edzésnek. Az ugrálást variálhatod is, a közösségi oldalakon, videómegosztókon sok tippes-trükkös videót találhatsz, profiktól vagy lelkes amatőröktől.

Az ugrálókötelezés 7 előnye:

  • Kalóriaégető
  • Mozgékonnyá-gyorssá tesz
  • Csontsűrűséget növel
  • Jót tesz az agynak (fizikálisan-mentálisan)
  • Sokféle technikával végezhető
  • Hordozható
  • Megfizethető

Már 10 perc is elég

Egy arizonai tanulmány szerint 10 perc ugrókötelezés legalább annyira hatékony kardió edzésnek ér fel, mint 30 perc futás. Az egészségen kívül az alakodnak is jót tesz már ennyivel simán leugrálod magadról a plusz kilókat.

Az ugrókötelezésnek mentális állapotodra nézve is vannak előnyös hatásai, mert koncentrálnod kell, ez segít kikapcsolódni, arra az időre elfelejted a hétköznapi problémákat és levezeted a stresszt.

Csak fokozatosan

Ha kedvet kaptál hozzá, a szakemberek azt javasolják, hogy kezd 5-10 perces etapokkal, mert bár akár könnyű edzésnek is tűnhet, valójában nem az. Előtte pedig soha ne hagyd ki a bemelegítést, mozgasd át magad kicsit, mert a mókásnak tűnő ugrálókötelezés akár sérüléssel is végződhet.

Forrás: Házipatika

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A tartós fogyás kulcsa

Egy alapvető túlélési ösztönből fakadó tápanyag-raktározási mechanizmus miatt, a rövid koplalások után a szervezet hamar visszaépíti a leadott kalóriákat. Különböző napos, vagy hetes diétákkal ideiglenesen meg lehet szabadulni kilóktól, de, hogy mi a tartós siker kulcsa, arra egy kutatás jött rá.

Vélemény, hozzászólás?