Kérdezd a bőröd, arról, eleget iszol-e

Bár a hőségben a szervezetünk követeli a fokozott folyadékbevitelt, sok esetben mégsem iszunk eleget. Az okos-telefonunk ebben is előttünk jár, hiszen ma már számtalan letölthető alkalmazás figyelmeztet arra, mikor időszerű elfogyasztanunk a következő pohár vizet.

Ha mégsem szeretnéd, ha kütyük diktálnának az olyan mindennapi dolgokban is, mint a vízfogyasztás, akkor érdemes időnként megkérdezni a bőrödtől, hogy elég hidratált-e a tested.

A szervezet vízháztartásának a felborulását már csak azért is érdemes megelőzni, mert olyan kellemetlen következményekkel járhat, mint a fejfájás, szédülés, erőtlenség, koncentrációzavar.

Naponta hat, nyolc pohár víz lenne az alapszükséglet, ha ennél több vizet iszol, az csak jó, ha kevesebbet, annak hosszú távon az egészséged láthatja kárát.

A bőrödnél nem kell okosabb jelzőberendezés, ha a hidratáltságod megfelelő szintje a kérdés. A bőr rugalmassága sokat elárul erről. Ha megnyomod, megcsíped a kézfejed bőrét, figyeld, milyen gyorsan rendeződik vissza eredeti állapotába. Ha nem rögtön, akkor ideje innod.

Forrás: Medicine plus

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A vízivás tippjei

11 könnyű út ahhoz, hogy minden nap elég vizet igyál

Aki kicsit is ad az egészségére, az tudja, milyen fontos, hogy minden nap elegendő folyadékot …

Vélemény, hozzászólás?