Így találhatod ki, mit kezdj az életeddel

Az egyik legnagyobb élmény, amikor rátalálsz az életcélodra. Amikor az első munkahelyedet keresed, vagy csak váltani szeretnél, akkor nehéz eldönteni, hogy merre van a számodra legmegfelelőbb út. Néha úgy tűnhet, rajtad kívül mindenki tudja, mit akar. Ilyenkor könnyebb beleugrani egy olyan lehetőségbe, amiben nem vár kiteljesedés. Napjainkban a legtöbb stressz a munkahelyeken éri az embereket. A mentális egészséged érdekében is érdemes megfogadni a most következő szakértői tanácsokat, hogy rátalálhass arra a munkára, amit igazán szeretni tudsz.

Fedezd fel

LinkedIn posztok átfésülése nyomasztó lehet. Kezdetben koncentrálj az érdeklődési körödre – mondja Larry Smiths, az Ontario-beli Waterloo Egyetem gazdasági adjunktus docense. Milyen könyveket olvasol? Milyen blogokat követsz megszállottan? Utána kezdd el keresni a mintákat. – Javasolja Smith. Azok a témák, melyek felé az érdeklődésed irányul, egyfajta „mintázatot” rajzolnak ki. Ez a mintázat segíthet közelebb jutni ahhoz, amit az életeddel szeretnél kezdeni.

Tippek az élethez.

Gyűjts minél több információt

Miután azonosítottad, hogy mi az, ami érdekel. Pl. főzés. Kezdj el minél többet tanulni róla. Olvass könyveket a témában, akár híres szakácsoktól, nézz utána a molekuláris gasztronómiának, minél több szempontból közelíts az érdeklődési körödhöz. Így egyre többet tudhatsz meg a kedvelt témáról. (A végén lehet, hogy úgy döntesz majd, vendéglátás helyett inkább élelmiszer politikát tanulnál.) A tudás biztosítja számodra a választási lehetőséget.

Beszélgess

Kutass fel lehetséges állásokat, és vedd fel a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akiknek a foglalkozása a te álmod.
Tegyél fel konkrét kérdéseket, mint – Hogyan kerültél ebbe az iparágba? Milyen egy átlagos napod?
„Ha körül tudsz nézni gyakornokként, az jó, de ha nem, ezek a beszélgetések nagyon értékesek lehetnek” – mondta Smith.

Tippek a karrierhez.

Vizualizálj

Képzeld el, ahogy betöltöd a vágyott állást. Lásd magad munka közben, ahogy sikeresen veszed az akadályokat, jól kijössz a kollégákkal, és a főnök is bizalommal van feléd. Ezt a képsort futtasd le a fejedben az állásinterjú előtt, így magabiztosabb leszel, mert erre programozod az agyadat.

Forrás: self.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

karrier

6 mód arra, hogy elérd, amit szeretnél

A karrier területén (is) sokszor nehéz azt kérnünk, amit szeretnénk. Ugyanakkor, ha ezt nem tesszük, …

Vélemény, hozzászólás?