Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

60 év feletti budapestieknek ingyenes ellenanyagszint mérés akció

Tizenkilencezer ingyenes antitest tesztet biztosít a fővárosi önkormányzat a 60 év feletti budapestiek ellenanyag szintjének ellenőrzésére – tette közzé a Főpolgármesteri Hivatal.

A fővárosi önkormányzat által biztosított ingyenes tesztelés első állomása a Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton lesz majd elérhető július 5-e és július 9-e között.

Nőjön a bizalom az oltásokban

Az oltóanyagok hatásosságával kapcsolatban széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt az önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi idősek védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének ellenőrzését. A felajánlott 19 ezer tesztből 18 ezernél a mintavételek a lakosok vizsgálatában közreműködést vállaló budapesti kerületekben történnek. A teszteket, és az ellenőrzéshez szükséges laborvizsgálatot is a főváros biztosítja.

A teszttel az IgG típusú antitestek mennyiségét lehet meghatározni. A teszt ugyan nem tudja komplexen vizsgálni a teljes immunrendszer védekezésben betöltött szerepét a koronavírussal szemben, de a fertőzésre vagy védőoltásra válaszreakcióként keletkező ellenanyagok kimutatására megfelelő.

Fontos: a második oltás után érdemes jelentkezni

Felhívták a figyelmet arra, hogy a teljes immunválasz a második oltás után 14 nap után mérhető, emiatt fontos, hogy a tesztre lehetőleg csak ezután jelentkezzenek.

Azoknál, akiknél az antitestes védettség hiányát mérik, a megoldást az ismételt védőoltások jelenthetik, továbbá a védelmükben továbbra is szükségük lesz a járványvédelmi megelőző szabályok – maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés – betartására.

Az első helyszín, és a továbbiak

A Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton indul a tesztelés, ahova július 5-e és július 9-e között várják a 60 éve felettieket. A jövő hét második felétől lehet rá jelentkezni.
Ezt követően a kerületi szakrendelőkben várhatóan július végéig végzik a szűréseket.

A vizsgálatok teljesen önkéntesek. A teszthez vénás vérvételre van szükség, amit az infekciókontrollal kapcsolatos szabályok betartásával, zárt rendszerben végeznek a szakemberek.
A Főpolgármesteri Hivatal azt kéri, hogy azok, akik olyan gyógyszert szednek, amiknél a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott, csak kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra.

Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Teszteld: inzulinrezisztenciára magad!

Teszt: Inzulinrezisztencia gyanús vagy?

Manapság egyre több nő és férfi kap kézhez olyan diagnózist, mely szerint inzulinrezisztenciában (IR) szenved, …

Vélemény, hozzászólás?