Gyermekkarácsonynak adott otthont az Országház

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsonyt”, melyre csaknem 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról.

Gyerekek az Országházban.

63 magyarországi településről, valamint a Kárpát-medencéből Erdélyből, Felvidékről, a Vajdaságból, Horvátországból és Kárpátaljáról, összesen 55 határon túli településről érkeztek gyerekek. Utazásuk, szállásuk és étkezésük költségét a szervezők állták.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki az Országház kulcsát átadva, egy napra átengedte a gyermekeknek a Ház termeit. A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlott:

A parlamenti főlépcső színpadán fellépett az ExperiDance énekkara, a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor gyermek néptáncosai, a Budapesti Operettszínház előadói, akik népszerű rajzfilmek betétdalait énekelték, és Malek Andrea, aki karácsonyi dalokkal, és a Micimackóval szórakoztatta a gyerekeket.

Országházi gyermekkarácsony.

Játszhattak a Csodák Palotája, valamint a Székely Legendárium játékaival, választhattak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkoztak neves sportolókkal, idegenvezetők mutatták be az Országház nevezetességeit, és megtekinthették az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását.

A gyerekek neves sportolókkal is találkoztak: Wichmann Tamás kilencszeres kenu világbajnokkal, Vajda Attila kenu olimpiai, és világbajnokkal, Erdei Zsolt ökölvívó világbajnokkal, Partics Katalin világbajnok öttusázóval, a Czetl Fanni és Király Ádám akrobatikus rock and roll bajnok párossal, és Lengyel Zsófia Éva, válogatott paratriatlonistával, valamint Gádorfalvi Áron magyar szörfversenyző, 20-szoros Magyar bajnokkal, és világbajnoki bronzérmessel.

A négyórás programot Rófusz Ferenc, Oscar-díjas animációs filmjének premierje, a Hoppi mesék karácsonyi epizódja valamint Gubás Gabi és zenekarának „Bergengóciából jöttünk” című előadása tette még emlékezetesebbé. A gyerekek közös fényképeket készíthettek Süsüvel és a Hoppi mesék egyik főhősével.

A program zárásaként Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, valamint a rendezvény támogatói a moldvai csángó gyerekek énekei kíséretében osztották ki az ajándékokat a gyerekek részére.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Így ne hízz karácsonykor.

Így úszhatod meg extra kilók nélkül a karácsonyt!

A karácsonyfa kigyulladásán kívül a másik veszélyes tényező az ünnepi asztal. Legalábbis nekünk nőknek. Persze …

Vélemény, hozzászólás?