Hányan egészségesek a Földön?

188 ország orvosi adatait elemezte az a nemrégiben született nemzeti tanulmány, ami kiderítette, hogy a Föld lakosságának hány százaléka nem küzd gyakori egészségügyi problémával.

egeszsegugyelet-friss-hirek-egeszseg-nagy

Annak ellenére, hogy viszonylag kevés emberről mondhatjuk el a környezetünkben, hogy évek óta nem küzd betegséggel, és nem volt orvosnál, mégis több ilyen ember él a Földön.

Most az is kiderül, pontosan hányan ilyen szerencsések: körülbelül a bolygónk lakosságának 4,3 százalékát teszik ki a 2600 leggyakoribb betegségtől egyáltalán nem szenvedők.

A kutatás, ami fényt derített ezekre az adatokra, 188 ország orvosi statisztikáit és kimutatásait szedte csokorba, elemezte és rendszerezte. Az is kiderült belőle, hogy világszerte kb. 2,3 milliárd embernek van több mint 5 egészségügyi problémája, és a népesség kb. 10%-a rendszeres fogfájással és fogszuvasodással küzd, valamint vérszegénységgel.

Forrás: HVG

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A túlzott kávéfogyasztás agykárosító

Az agytérfogat csökkenésével és az időskori elbutulás (demencia) kockázatának növekedésével hozta összefüggésbe a túlzott kávéfogyasztást a témában készített eddigi legnagyobb tanulmány.

Vélemény, hozzászólás?