Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Libériában ebolát találtak egy 17 éves fiú holttestében

Nyugat-Afrikában Sierra Leonéval és Elefántcsontparttal határos független állam Libéria, ahol egy 17 éves elhunyt fiú testében ebolavírust mutattak ki.

egeszsegugyelet-friss-hirek-ebola-liberia-nagyAz említett ország egészségügyi miniszterhelyettese, Tolbert Nyenswah elmondása szerint a fiú június 24-én vesztette életét Nedowein településen, az ország nemzetközi repülőteréhez közel.

A halál bekövetkezte előtt nem vizsgálták meg a fiút, és nem tudták, hogy hordozza-e az eboláért felelős vírust. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogyan fertőződött meg.

A miniszterhelyettes elmondta, hogy az eset kapcsán vizsgálat indult, és, hogy a Libériában tartózkodóknak nem kell pánikba esniük, mert az országban nem tudnak más ebolafertőzésről.

Május 9-én, miután az azt megelőző 42 napon keresztül nem észleltek új megbetegedést, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ebolamentessé nyilvánította Libériát.

A Világszervezet információi szerint 2013 decembere óta a 3 nyugat-afrikai országban 11 100 ember vesztette életét az ebola miatt, csaknem fele Libériában, ahol tavaly augusztus és október között tetőzött a járvány.

Az ebola hirtelen felszökő lázzal, hasmenéssel, hányással, esetenként belső vérzéssel járó betegség. A vírusfertőzés hatására a szervezet véralvasztó képessége összeomlik és fennáll az elvérzés lehetősége, miközben a kór végzetessé válik.

A pusztító vírus a Kongó egyik mellékfolyójáról kapta a nevét, mert itt fedezték fel a kórokozót.

Forrás: Index

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A WHO útmutatója: Ezt tedd, ha életedben tartós a stressz I.

számos tényező vezethet tartós, ezáltal pedig egészségromboló stresszhez, ilyenek lehetnek a munkahelyi problémák, vagy a személyes környezetünkön belüli erőszak, fenyegetettség. A WHO szakemberek által összeállított részletes útmutatása azoknak szól, akik nagy mértékű feszültséget élnek át. Cikkünkben röviden bemutatjuk, milyen stresszkezelési megoldásokra van lehetőséged megpróbáltatások idején.

Vélemény, hozzászólás?