Modern eszközökkel a teljes életért

Újabb mentőállomások gazdagodtak a gyógyvarázs program támogatásával

A mentősök évente 1,1 millió beteget látnak el, nap mint nap gyakran a másodpercekkel harcolva küzdenek az emberéletekért. Így különösen fontos, hogy áldozatos munkájuk során modern, megbízható eszközökre támaszkodhassanak. A 14 éve működő K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési program a magyar egészségügy igényeire reagál, segíti, hogy az orvosok még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekek újra teljes életet élhessenek.

Gyógyvarázs műszertámogatás

A programmal most újabb 13 mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű támogatáshoz.

AK&H gyógyvarázs programban újabb 13 mentőállomás gazdagodhatott több mint 4,5 millió forint értékben olyan modern eszközökkel, mint a végtagrögzítő, a véroxigénszintmérő, a lélegeztető ballon, az infúzióadagoló pumpa és a vénakereső. A modern, megbízható műszerek ugyanis elengedhetetlenek a mentés során, különösképpen egy-egy krízishelyzetben, amikor minden másodperc számít.

„ Az indulás óta már számos mentőállomás munkájához járultunk hozzá. Most a Karcag Mentőállomás, a Kunágota Mentőállomás és a Közép Dunántúli Régió 11 mentőegysége kapott az életmentéshez és betegellátáshoz szükséges eszközöket” –tájékoztatott David Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A program 14 éve során ezzel együtt már 183 alkalommal segítette a Bank az Országos Mentőszolgálat mentőállomásait, összesen több mint 82 millió forint értékű műszerrel.

„Az Országos Mentőszolgálat 254 mentőállomásán mintegy 8000 bajtársunk teljesít szolgálatot. Évente 1,1 millió beteget látnak el, köztük mintegy 40 ezer gyermeken segítenek. A bajtársak fáradhatatlan munkáját nagyban megkönnyíti és a mentés sikerességét elősegíti, ha a legkorszerűbb műszerekkel végezhetik a dolgukat” – hangsúlyozta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Gyógyvarázs nyertesek

25 gyermekgyógyító intézmény kezdi az évet támogatással

Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermekegészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi …

Vélemény, hozzászólás?