Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Újabb koronavírus gyógyszert értékel az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) sajtóközleményében bejelentette, hogy megkezdte a tocilizumab hatóanyagú RoActemra gyulladáscsökkentő gyógyszer alkalmazásának értékelését súlyos koronavírusos eseteknél.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti szerve olyan felnőtt koronavírusos betegek esetére terjesztené ki a gyógyszer használatát, akiket kórházban ápolnak, kortikoszteroid-kezelésben részesülnek és extra oxigénre, vagy lélegeztetőgépre szorulnak.

Az EMA humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága a súlyos fertőzéssel kórházban kezelt betegeken végzett 4 nagy kutatás eredményeit fogja gyorsított vizsgálaton keresztül értékelni, hogy eldöntse, engedélyezi-e a gyógyszer alkalmazását.

Az értékelés eredménye október közepére várható

A RoActemra a klinikai vizsgálatokon ígéretesnek bizonyult a koronavírus-fertőzés eseteiben, a kutatások igazolták, hogy a hatóanyaga csökkentette a halálozási kockázatot, illetve lerövidítette a gyógyulási időt. Amerikában az egészségügyi hatóság júniusban már jóváhagyta alkalmazását olyan koronavírusos betegeknél, akiknek oxigénterápiára volt szükségük.

A Roche svájci gyógyszeripari vállalat orvosságát általában súlyos reumatoid ízületi gyulladás ellen írják fel az orvosok, a gyulladáscsökkentő hatása miatt. A gyógyszer reumatoid arthritisre alkalmazását 2009-ben engedélyezték az Európai Unióban.

Forrás: MTI

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Ez a legproblémásabb életkor a gyereknevelésben

Felmérés készült a gyermeknevelés legjelentősebb mérföldköveiről. Többek között az is kiderült, hogy nem a legkisebbek, és nem is a kamaszok nevelése jelenti a legnagyobb kihívást a szüleiknek.

Vélemény, hozzászólás?