Egészségügyelet / Friss hírek / Gyógyítsa mesével a beteg gyerekeket!

Gyógyítsa mesével a beteg gyerekeket!

5 új helyszínnel bővült a K&H gyógyvarázs mesedoktor kórházak száma

Tovább bővült a K&H gyógyvarázs mesedoktor kórházak száma: országszerte 38 város 49 kórházának kis betegei kaphatnak gyógyító meséket az önkéntes meseolvasóktól. Az októbertől decemberig tartó időszakban ezúttal 139 meseórából választhatnak a mesedoktorok.

A K&H gyógyvarázs mesedoktor kórházak listája ezúttal egy gyulai, egy győri, egy szegedi, egy zalaegerszegi és egy budapesti intézménnyel bővült.

Így már 34 vidéki és 15 budapesti kórház, azaz nagyjából minden harmadik hazai gyermek-egészségügyi intézet várja az új és a már gyakorlott meseolvasókat az őszi-téli időszakban is, hogy egy-egy mesével megtörjék a kórházi lét monotóniáját, és elrepítsék a kis betegeket a mese varázslatos világába.

A meseolvasásra bárki könnyedén jelentkezhet a khgyogyvarazs.hu weboldalon keresztül, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen.

„Ebben az időszakban, amikor beköszönt a hűvösebb idő, megnő a kórházakba kerülő gyermekek száma. Ugyan a meseolvasások minden évszakban nagy népszerűségnek örvendenek, a most beköszönő sötét, borús napokon a szokásosnál is jobban jöhet egy-egy szívet melengető mese” – mondta el Horváth Magyary Nóra a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Nézd meg ezt is

Anyák Háza öt helyen az országban

5 Anyák Háza várja a beteg gyermekek családjait

2018 VÉGÉTŐL ORSZÁGSZERTE ÖT ANYÁK HÁZA VÁRJA A BETEG GYERMEKEK CSALÁDJAIT Kiosztották annak az Anyák ...

Minden vélemény számít!