A legszebb újévi fogadalom: önzetlenség

Népszerű szokás újévkor fogadalmat tenni, ezeknek azonban sokszor nagyobb a füstje, mint a lángja. A gyógyvarázs mesedoktorok program bátorít mindenkit, hogy újévi fogadalomként válassza az önzetlenséget. Az új évben 46 kórház, összesen közel 1000 meseórával várja azokat, akik egy vidám történettel szeretnének segíteni a beteg gyerekeknek.

új év, új fogadalom

Az új év elején népszerű szokás új célokat kitűzni magunk elé. A legnépszerűbb fogadalmak közé tartoznak a sportolással-, táplálkozással- és a káros szenvedélyek elhagyásával kapcsolatos fogadalmak. Statisztikai adatok szerint azonban az újévi fogadalmak közel 80 százalékát nem tartják be. „A fogadalmak sikertelenségének egyik fő oka az lehet, hogy sokan nem gondolják át pontosan, mit is vállalnak, így a megvalósításnak sem tudnak hogyan nekikezdeni. Másrészt gyakori akadály lehet, hogy csak fejben történik meg az elhatározás, és aztán halogatják a cselekvést.

Önzetlenség fogadalom

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programmal minden újévi fogadalmat tevőt arra bátorítunk, hogy saját életmódjuknál messzebb tekintve az önzetlenséget fogadják meg 2018-ra. A tényleges megvalósulás érdekében pedig mihamarabb tegyék meg az első lépést – akár egy meseolvasási időpont lefoglalásával” – tanácsolja Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

új időpontok

A 14 éve működő K&H gyógyvarázs 2018-ban is várja a segíteni vágyó mesedoktorokat. „Több mint 48 ezer meseolvasó regisztrált már a programra, és számuk évről évre nő: tavaly közel ezren jelentkeztek, hogy egy mesével felvidítsák a kis betegeket. Az egész ország területén, minden megyében van már olyan kórház, ahová lehet jelentkezni mesét olvasni, és az új évben új időpontokkal várják a kórházak a meseolvasókat. Ha pedig már az évet egy ilyen jószívű önzetlenséggel kezdjük, jó esély van rá, hogy ebből erőt merítve az év során is könnyebben megvalósítjuk elhatározásainkat” – mondta el Horváth Magyary Nóra.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Ezekkel a torokfájás tünetekkel kell orvoshoz vinni a gyermeket

A vírusos megfázás egyik jellegzetes tünete a torokfájás életkortól függően aránylag gyakori probléma, és többnyire nincs miért aggódni miatta, mert pár nap alatt enyhül, majd teljesen elmúlik. Bizonyos esetekben viszont, fontos orvoshoz fordulni vele.

Vélemény, hozzászólás?