Wavita egészség webáruház
Hirdetés
Egészségügyelet / Friss hírek / Hányan egészségesek a Földön?
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Hányan egészségesek a Földön?

188 ország orvosi adatait elemezte az a nemrégiben született nemzeti tanulmány, ami kiderítette, hogy a Föld lakosságának hány százaléka nem küzd gyakori egészségügyi problémával.

egeszsegugyelet-friss-hirek-egeszseg-nagy

Annak ellenére, hogy viszonylag kevés emberről mondhatjuk el a környezetünkben, hogy évek óta nem küzd betegséggel, és nem volt orvosnál, mégis több ilyen ember él a Földön.

Most az is kiderül, pontosan hányan ilyen szerencsések: körülbelül a bolygónk lakosságának 4,3 százalékát teszik ki a 2600 leggyakoribb betegségtől egyáltalán nem szenvedők.

A kutatás, ami fényt derített ezekre az adatokra, 188 ország orvosi statisztikáit és kimutatásait szedte csokorba, elemezte és rendszerezte. Az is kiderült belőle, hogy világszerte kb. 2,3 milliárd embernek van több mint 5 egészségügyi problémája, és a népesség kb. 10%-a rendszeres fogfájással és fogszuvasodással küzd, valamint vérszegénységgel.

Forrás: HVG

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

egeszsegugyelet-friss-hirek-kek-szem-alkoholizmus-kiemelt

Szemszín kontra alkoholfüggőség

A Vermonti Egyetem kutatói meglepő tanulmányt tettek közé, ami szerint a szem színe összefüggésbe hozható ...

Minden vélemény számít!