Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Ezekkel a torokfájás tünetekkel kell orvoshoz vinni a gyermeket

A vírusos megfázás egyik jellegzetes tünete a torokfájás életkortól függően aránylag gyakori probléma, és többnyire nincs miért aggódni miatta, mert pár nap alatt enyhül, majd teljesen elmúlik. Bizonyos esetekben viszont, fontos orvoshoz fordulni vele.

Kisgyermekes szülők megtapasztalják, hogy a torokfájás jön-megy, általában a szezonális megfázás tüneteként vírusfertőzés miatt gyakran fordul elő, lehet még bakteriális eredetű fertőzés tünete is, ilyenkor a gyógyuláshoz orvos által felírt antibiotikum szükséges, ezeken kívül okozhatja allergia, vagy akár a reflux is.

Szerencsére ritka esetekben az is előfordulhat, hogy a torokfájás hátterében teljesen más probléma áll. A Harvard Health Publishing azokat a tüneteket gyűjtötte össze, amelyek komolyabb problémára utalhatnak, és amik szakszerű ellátás nélkül akár veszélyes állapotot is előidézhetnek.

Ezekkel a torokfájás tünetekkel kell mindenképpen orvoshoz fordulni:

  • Amikor a gyermek légzési nehézségekkel is küzd, mert a torokfájást a légutak duzzanata vagy elzáródása is okozhatja.
  • Amikor komoly nyelési nehézségek is jelentkeznek, különösen, ha nyáladzik is a gyermek, mert ez is utalhat a légutak duzzanatára, esetleg elzáródására.
  • Amikor a torokfájás csillapíthatatlan, magas lázzal jár súlyos fertőzésre utalhat. 39 Celsius-foktól felfelé számít annak, és amikor ezt sem a paracetamol, sem az ibuprofen hatóanyagú lázcsillapítókkal nem sikerül levinni.
  • Amikor a szokatlan álmosság is jelentkezik a torokfájás mellé, mert ez is súlyos fertőzés gyanúját veti fel.
  • Amikor csillapíthatatlan, erős fájdalmak kísérik a torokfájást.

Amennyiben a gyermeknél ezen tünetek bármelyike önmagában vagy kombinálva jelentkezik, érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

Forrás: HaziPatika.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Ezek miatt veszélyes a túlsúly

A karcsúság egy olyan „divatirányzat”, amit a média teremtett meg, és tesz naponta „példaértékűvé”, napjainkban mégis nő a túlsúllyal rendelkezők száma. Tévedés azt hinni, hogy a súlyfelesleg csak a külső megjelenést rombolja. Még nagyobb tévedés csak emiatt tenni vagy nem tenni ellene.

Vélemény, hozzászólás?