Egy új vizsgálat a fatüzelés veszélyeiről, esetleges rákkeltő hatásairól számol be. A fatüzelés természetes anyagfelhasználása ellenére is jelentős mértékű levegőszennyezést okoz, ezáltal növelve a daganatos megbetegedések kockázatát.
Olvass tovább »A nyár végétől biztonságosabbak és egészségesebbek lesznek az élelmiszerek
Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre, olyanokra mint például a kadmium és az ólom. A szigorításnak az a célja, hogy csökkenjen a táplálékok rákkeltő anyag tartalma.
Olvass tovább »Igazi Kinder meglepetés: „nem alkalmas fogyasztásra”!
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság jelentése szerint: Rákkeltő, és genetikai károsodást okozó anyagokat tartalmazhat a Kinder csokoládé! Ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket találtak a Kinder csokoládéban, melyek „vélhetően rákkeltőek és mutagének” az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság besorolása szerint, ezért a Foodwatch német élelmiszer-biztonsági szervezet visszahívásra ajánlotta – jelent meg az Independent-ben. Ez …
Olvass tovább »Tévhit eloszlatás vs. vörös hús
Felháborodást- és humorhullámot váltott ki az interneten a WHO bejelentése, amely szerint a szalonna, kolbász, sőt a vörös húsok rákkeltő hatásúak. Az Egészségügyi Világszervezet hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányában arról értekezik, hogy a feldolgozott húsok, mint a bacon szalonna, a sonka, a kolbászfélék és a vörös húsok napi szintű fogyasztása 18 …
Olvass tovább »