45 út, amely fogyáshoz vezet (4. rész)

Ha szeretnél spórolni a fölös kilókon, akkor érdemes elolvasnod cikk-sorozatunk befejező részét is, és megismerkedned néhány, hétköznap is hatékonyan bevethető trükkel, ami segíti a súlycsökkenést.

32. A maradék nem szégyen, sőt!

Maradjon mindig egy pici a tányéron az étkezés végén, mert ennyivel is kevesebb kalóriát viszel be. És, minden apró lépés számít.

33. Hagyd ki a desszertet

Próbálj meg jól lakni a főfogásokkal, és ne tetőzd a súlyodat desszerttel is. Ha semmiképpen sem tudsz lemondani a nassolásról, akkor rágcsálj inkább nyers zöldséget vagy gyümölcsöt.

Hagyd ki a desszertet a fogyáshoz.

34. Ne edd meg a gyermeked maradékát

Ha csemetéd maradékát sajnálod kidobni, azzal csak saját súlyodat gyarapítod. Vigyázz, mert minden kis falat összeadódik.

35. Tartsd távol

Az otthonodtól a chipseket, a mártásokat, és más magas zsírtartalmú élelmiszereket is. Így nem akaraterő kérdése lesz a fogyásod.

36. Ha van kutyád, sétálj vele

És ne úgy, hogy csak kiengeded a hátsó kertbe, vagy a közelben lévő parkba elengeded szaladni, hanem együtt is sétálj vele. A mozgás, legyen az csak egyszerű séta, csak jót tehet veled.

37. Használj kisebb tányérok és tálakat

Így a kevesebb étel is többnek tűnik majd, és ez automatikusan jóllakottság érzéssel párosul, annak ellenére, hogy nem viszel be sok kalóriát.

38. Falatozz lassan

Körülbelül 15-20 perc kell a gyomornak, hogy azt érezze tele van. Ha ugyanannyi ételt gyorsan eszel meg, nem fogod rögtön úgy érezni, hogy tele vagy, és többet eszel, holott, ha lassan ennéd pont elegendő lenne. Segíthet lassítani, ha minden falat között egy mélyet lélegzel, vagy ha valóban jól megrágod az ételt mielőtt lenyelnéd.

39. Csökkentsd a napi fogyasztásodat 100 kalóriával

Csak ezzel a kis erőfeszítéssel, havonta kb. fél kilót fogyhatsz le, anélkül, hogy máson változtatnál.

40. Szerezz be lépésszámlálót

Legalább 10.000 lépést tegyél meg minden nap, és a többlet kilók sem maradnak rajtad olyan makacsul.

41. Gyalogolj vagy biciklizz

Ha lehetséges autó, motor, vagy tömegközlekedés helyett gyalogolj vagy kerékpározz. Minden jó, ami aktivál.

Egészséges rágcsa a fogyáshoz.

42. Legyen kéznél egészséges rágcsálnivaló

Mint például a dió, mandula, alma stb. Ha rágcsálni támad kedved ezekhez nyúlj először.

43. Csinálj „előtte” fotót

Hogy utána vizuálisan is tudd követni a fogyásod sikerét, mert ez kellő jutalomérzéssel is párodul, és erősíti a motivációdat.

44. Tedd magad az első helyre

Sokan másokat előbbre helyeznek saját maguknál, holott ahhoz, hogy igazán tudj segíteni másoknak, először neked kell rendben lenned.

45. Ez nem a „mindent vagy semmit”-ről szól

Ha esetleg egyszer le is térsz a fogyás útjáról, attól még visszatérhetsz rá, nem történik tragédia, csak ne hagyd, hogy az addigi haladásod kárba vesszen.

A tudatos életmód, az önmagaddal való törődés lépésről-lépésre jobb életminőséget, egészséget, és mentális jóérzést adhat Neked. Ezt nem érdemes kihagyni.

Forrás: menshealth.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A tartós fogyás kulcsa

Egy alapvető túlélési ösztönből fakadó tápanyag-raktározási mechanizmus miatt, a rövid koplalások után a szervezet hamar visszaépíti a leadott kalóriákat. Különböző napos, vagy hetes diétákkal ideiglenesen meg lehet szabadulni kilóktól, de, hogy mi a tartós siker kulcsa, arra egy kutatás jött rá.

Vélemény, hozzászólás?