45 út, amely fogyáshoz vezet (3. rész)

Ki ne szeretné tudni, mit tehetne azért a mindennapok során, hogy a fogyás önkínzás nélkül is sikeres legyen. Tippjeink folytatása ebben segít neked. (Ahogy természetesen az előzmények is.)

21. Reggelire naponta egyél egy tojást

A közzétett tanulmányok pár évvel ezelőtt kimutatták, hogy azok, akiknek a reggelije egész tojásból is állt kevesebbet ettek a következő étkezésnél. Azt is bizonyították, hogy az egész tojás elfogyasztása növeli a jó koleszterin szintjét a testben.

22. Délelőtt egyél többet

Ezután fogyassz egyre kevesebbet a nap folyamán. A Journal of Nutrition tanulmánya azt mutatta meg, hogy aki a legtöbb kalóriát korábbi napszakban veszi magához, az eredményesebben tud fogyni.

45 tipp, hogy könnyebben fogyj

23. Ahhoz, hogy több kalóriát égess, maradj állva

Ez azt jelenti, hogy lehetőleg ne ülj a számítógép, TV előtt minden nap órákat. Felállva több kalóriát égethetsz el.

24. Lépcsőzz minél többet

Hagyd a mozgólépcsőt, és a liftet. Ez a változás önmagában nem fog áttörő sikert okozni, de minden apróság segít.

25. Ne menj élelmiszert vásárolni éhesen

Ha mégis így tennél, akkor előtte írj egy listát a beszerzendő ételekről, és csak a listán szereplő élelmiszereket vásárold meg. A tapasztalat az, hogy ha valaki éhesen megy a boltba, pont olyan élelmiszereket fog vásárolni, amik szabotálják a fogyásba fektetett erőfeszítéseit.

26. Ha köret, akkor párolt zöldség

Így a vitamintartalom se nullázódik le. 🙂

27. Fritőz helyett süss

Lehetőleg kerüld a sok olajat. Ehhez nagyszerű segítséget nyújthat az olívaolaj spriccolós kivitelben. Így ugyanis biztosan kevesebb olajat használsz el a sütéshez.

28. Cipekedés

Ha módod van rá, ne használj gurulós bőröndöket, táskákat, mert ha kézben vagy háton viszed a csomagod, az is növeli az energiafelhasználásodat.

29. Válassz „üres” kávét

Fogyás(Vagy inkább teázz helyette.) A kávéházláncok üzleteiben kapható extra kávék, akár 500 vagy annál több kalóriát is tartalmazhatnak adagonként!

30. Izegj-mozogj

A Science folyóiratban megjelent tanulmány azt mutatta, hogy azoknak, akik izegnek-mozognak, vagyis például gyakran változtatnak testtartásukon, kevesebb a testzsírjuk mint azoknak, akik nem.

31. Nevess sokat

Napi, körülbelül 10-15 perc nevetéssel 10-40 kalória ég el. Szorozd ezt meg 365-tel. Ugye, milyen sok kalória ez éves szinten? 🙂

Forrás: Menshealthmag

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Így segíthet a túlsúly leküzdésében a laborvizsgálat. Élj vele!

A túlsúly nem csak a külsőnkre vethet negatív fényt, de az egészségünket is beárnyékolhatja. Az életminőséget romboló fölösleges kilóktól megszabadulhatunk, de nem mindegy, hogyan kezdünk neki a felesleg ledolgozásának. Csodaszerek, sanyarú diéták, izomgyulladásig fokozott testmozgás helyett, kezdjük a laborban a fogyást! Sok esetben a súlyfelesleget valamilyen egészségügyi probléma okozza, ezért a hosszú távú megoldás érdekében érdemes a valódi okok nyomába eredni, mielőtt életmódváltásba kezdenénk.

Vélemény, hozzászólás?