3 tipp, hogy eltűnjön a hasi zsír

Ha a kalóriaszámlálás, amivel a családodat, a párodat és a barátaidat is az őrületbe kergeted, nem jön be, és a többi súlycsökkentő trükk sem működik a makacs hasi zsír ellen… Itt az ideje, hogy megismerd azt a három élelmiszert, melyek rendszeres testmozgás mellett segítenek lefaragni a nem kívánatos párnácskát a pocakodról.

Ha megfigyeled magadat, észreveheted, hogy az alvásod minősége összefügg a nassolásod mértékével, vagyis, ha nem tudsz aludni, akkor hajlamosabb vagy az esti rágcsálásra is, ami könnyen túlevéshez, súlygyarapodáshoz, hosszútávon pedig ezek következményeként, akár szív problémákhoz és demenciához is vezethet.

A következő 3 élelmiszerrel azonban ellensúlyozhatod a problémát, eltüntetheted a hasi zsírt, és javíthatsz az alvás- és életminőségeden is.

egeszsegugyelet-eletmod-hasi-zsir-nagy1

Kalciumban gazdag tej

Egy 2010-es tanulmány is alátámasztja azt a tényt, miszerint a kalciumban gazdag tej képes csökkenteni a hasi zsírt. Eszerint azoknak az alanyoknak, akik napi 100 mg kalciumot fogyasztottak el, a csípőjük átmérője is fogyott kb. 2 és fél centimétert. A kalcium emellett az alvásunk minőségére és csontjaink állapotára is kedvezően hat, ezért nem érdemes kihagyni a napi étkezésből.

Omega 3-zsírsavban bővelkedő hal

Az Omega 3 zsírsav a halételekben gyakori és közkedvelt tápanyag. Amikor ebből hiányt szenved a szervezetünk, az ront az alvásunk minőségén is, azáltal, hogy megváltozik a melatonin nevű alváshormon termelése. A kitolódott alvás pedig óhatatlanul éjszakai nassolással fenyeget. Ezt elkerülhetjük, ha sokszor fogyasztunk halat, ami omega 3-ban és fehérjében is gazdag táplálék. Sőt segít megelőzni az időskori demenciát és a szívnek is jót tesz.

A kiegyensúlyozottá tevő magnézium tárházai: a diófélék

Az olajos magvak, ezek közül is a diófélék gazdag tárházát képezik a hangulatunkért is felelős magnéziumnak. Arról nem beszélve, hogy egy kutatás szerint az alvásminőséget is javítják ezek a rágcsálnivalók, ami azt jelenti, hogy általuk elkerülhető a túlevés is.

A felesleges kilók nem csak hiúsági kérdést jelentenek, de hatásukra nő a szívbetegségek, a cukorbetegség, az Alzheimer-kór és a rák kialakulásának kockázata. Ha odafigyelsz a megfelelő alvásminőségre, a kímélő falatozásra, rendszeres testmozgásra, mindezt elkerülheted.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

6 agyködoszlató tápanyag

Előfordul, hogy képtelen vagy összpontosítani a feladatodra, nehezebben fogadod be az információkat, lassul a gondolkodásod, esetleg szétszórtabb vagy? Ezt nevezik az agyköd állapotának. Gyakran olyan problémákkal karöltve fordul elő, mint a krónikus fáradtság, depresszió, lisztérzékenység, autizmus spektrumzavar, neuropszichiátriai betegségek, fibromyalgia, Hashimoto-betegség, ám jelentkezhet egyes tápanyagok hiánya miatt is. Nézzünk 6 agyködoszlató tápanyagot.

Vélemény, hozzászólás?