Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

9 + 1 titok, ami kortalanít a szakértők szerint

Vannak emberek, akik dacolnak az idővel. 30 éves korukban 20-nak néznek ki, 40 évesen pedig alig 30-nak, és így tovább. A kortalan emberek titkát sokan kutatják. Cikkünkből Te is megtudhatod, mit kell tenned ahhoz, hogy ne számítson többé, hány gyertya van a szülinapi tortán.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-kortalanitas-nagy1

3-as hatás az öregedés ellen

A teljes anti-aging hatás 3 létfontosságú tényezőre épít: fényvédelem, retinol és állandó hidratálás már 20 éves kortól. Azoknak a bőre sokkal fiatalabbnak hat, akik tudatában vannak ennek a három „szabálynak” és alkalmazzák is a lépéseit. A fényvédő krémet minden nap használd, mielőtt kilépsz a házból. A retinol biológiai hatásmechanizmusának köszönhetően, nagyon jótékony a bőr számára. Csökkenti a zsírosodást, megakadályozza a pattanások kialakulását, visszafordítja az öregedést, azáltal, hogy serkenti a kollagén termelődést. Nem véletlen, hogy számos kozmetikai eljárásban szerepe van.

A kevesebb több sminkből is

A ráncokat, a szeplőket, pigment foltokat vastag smink mögé rejteni hiba, mert nem lesz tökéletes a fedés a több rétegtől, ellenben a bőr kevésbé lélegzik, így többet ártunk, mint használunk neki. Ilyenkor érdemes speciálisan erre a célra kifejlesztett fedő termékeket választani, és mindenből csak keveset használni.

A kezeidről se feledkezz meg

Ahogyan az arcunk, úgy a kezeink is ki vannak téve az állandó napsütésnek, és éppen olyan gyorsan hajlamosak a ráncosodásra is. Ennek ellenére, ha az arcodat megfelelően ápolod, de a kezeidet nem, akkor előbbi fiatalnak mutathat, miközben az utóbbi elárulja a korod. Amit az arcodra használsz, azt a kezeiden is alkalmazhatod, legyen szó fényvédelemről, retinol tartalmú krémről vagy hidratálásról.

Az önbizalom is fiatalít

Azt mondják, hogy a korral az önbizalom is nő. Úgy legyen, ehhez viszont szükséges a megfelelő ápoltság, és a saját stílus kialakítása. Ha szereted, elfogadod, vállalod és kifejezed önmagadat, akkor sokkal tovább tart az a fiatalos belső lendület, ami kívülről is fitten tart.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-kortalanitas-nagy3

A rendszeres mozgás fiatalít

A rendszeres testmozgás nem csak a kifejezetten öregítő stressztől szabadít meg, de nem engedi azt sem, hogy elhízzunk, így szintén fiatalossá teszi a külsőnket, arról nem beszélve, hogy feszesít is. A testmozgás során a bőr is könnyebben lélegzik, az izzadás hatására pedig a méregtelenítő folyamatok is beindulnak.
Bármit is szeretsz mozogni, legyen az futás, úszás, aerobik, jóga, csináld rendszeresen!

Vizsgáld felül a stílusod

Még mindig ugyanolyan hosszú hajat viselsz, mint a szalagavatódon? Ahogy változik a korod, úgy érdemes finomítani a stílusodon, különben beleragadsz az időbe, és nem veszed észre, hogy, ami 20 évesen jól mutatott rajtad, az 40 évesen már sehogy se áll. A külsőd, stílusod, megjelenésed üzenet a világnak arról, hogyan érzed magad a bőrödben, hány éves vagy stb. Egy új stílus sokszor új, fiatalos lendülettel ajándékoz meg. Ne félj kísérletezni!

Szabd testre a legújabb trendeket

Ne hagyd, hogy az életkorod megfosszon a legújabb trendek energiáitól, mert minden testre szabható! Persze, nem azt mondjuk, hogy 45 évesen, 2 gyerek után hordj minit és haspólót, de léteznek stílusos megoldások is. Egy klasszikus farmert feldobhatsz fémes hatású kiegészítőkkel, vagy felkaphatsz egy szokatlan színű balerina cipőt az egyébként egyhangú ruhadarabokhoz.Hidd el, néhány apróság Téged is feldob majd.

Aludd magad fiatalra

Az alváshiány, vagy a rossz minőségű alvás nem csak fáradtságot és koncentrációzavart okoz a mindennapokban, de növeli az öregedés látható jeleit is. Fizikailag és mentálisan egyaránt, hiszen fáradtan nem is érezzük magunkat vonzónak és kiegyensúlyozottnak. A jó alváshoz teremtsd meg a megfelelő feltételeket, sötét szoba, levendulaillat, csend, nyugalom, és gondoskodj róla, hogy minden este 7-9 órát alhass.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-kortalanitas-nagy2

Kezelések és modern kozmetikai megoldások a fiatalság jegyében

A ma létező kozmetikai kezelések között számtalan anti-ageing, öregedést gátló program megtalálható, melyeket érdemes rendszeresen igénybe venni, mert valóban hatékonyan késleltetik az öregedés látható jeleit. Különböző orvos-esztétikai non-invazív megoldások közül is válogathatunk, ami azért jó,mert ezek a kezelések a hozzáértést sem nélkülözik.

A felsoroltak mellett alapigazság, hogy az egészségnél semmi nem tart fiatalabban,így fontos, hogy a Te életedben is elsődleges szerepe legyen a megelőzésnek, egészségvédelemnek. Kövesd ezeket az egyszerűen betartható útmutatásokat, és dacolj Te is bátran az idő múlásával!

Forrás: Health.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Bőrgyógyászok 6 legjobb bőrápolási tippje

Bőrgyógyászok saját bőrápolási praktikáit, szakmai és személyes bölcsességét foglaljuk össze cikkünkben a szépségápolás terén.

Vélemény, hozzászólás?